Cambogia introduce predarea LGBT+ în școli

Asculta informatia

PHNOM PENH (Fundația Thomson Reuters) – Copiii din Cambodgia vor primi lecții despre problemele LGBT + începând cu 2020, în încercarea de a șterge intimidarea și discriminarea într-o țară social conservatoare, a declarat un oficial marți.

Începând cu clasa a șaptea, în jurul vârstei de 13 ani, modulele care acoperă orientarea sexuală și identitatea de gen vor face parte din educația sexuală în școli, a declarat Yung Kunthearith, director adjunct al departamentului de studii pentru sănătate al ministerului educației.

„Este vorba despre egalitate”, a spus el pentru Fundația Thomson Reuters. „Vrem copiii noștri să fie conștienți de aceste probleme și să știe că nimeni nu trebuie discriminat în școală sau în orice parte a vieții.”

Cambodgia nu are legislație care să se refere în mod special la persoanele LGBT +. Căsătoriile de același sex nu sunt criminalizate și nici nu sunt recunoscute oficial de stat.

În timp ce acceptarea persoanelor LGBT + din Cambodgia este în creștere, unul din trei raportează hărțuirea la locul de muncă, potrivit cercetărilor publicate săptămâna aceasta de Centrul cambogian pentru drepturile omului, o organizație non-guvernamentală.

Unii sunt încă forțați de părinți în căsătorii nedorite sau așa-numita terapie de conversie cu vindecători tradiționali, care are ca scop să-i normalizeze.

Noile clase ar ajuta la „cultivarea unei mentalități bazate pe drepturi, astfel încât copiii să-și poată exercita dorința pentru a transforma normele discriminatorii”, a declarat Ryan Silverio, coordonator regional pentru ASEAN SOGIE Caucus, un grup de advocacy.

Această mișcare pune Cambodgia în fruntea educației LGBT + în Asia de Sud-Est, cu Thailanda vecină unica altă națiune cunoscută ca a inclus astfel de probleme în predarea școlară, a adăugat el.

Până în prezent, 3.100 de profesori cambogieni au fost instruiți să livreze noul material, potrivit lui Srun Srorn, un activist LGBT + care a dezvoltat modulele cu Ministerul Educației.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply