Quantcast
Camera Deputaţilor din România a respins parteneriatul civil gay – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Camera Deputaţilor din România a respins parteneriatul civil gay

Proiectul de lege pentru legalizarea parteneriatul civil între persoane de același sex a fost respins miercuri de către Camera Deputaților. Proponentul lui, deputatul Remus Cernea, a contestat decizia acuzând nereguli la întocmirea raportului de către Comisia Juridică.


Legea privind recunoașterea uniunilor civile între persoane de același sex a fost respinsă cu 298 de voturi contra 4 favorabile și cu 3 abțineri.

Inițiatorul proiectului de lege, deputatul Remus Cernea, a cerut la începutul dezbaterii amânarea votului. Cernea prefera ca votul să fie luat după ce s-ar fi primit un verdict la sesizarea privind nereguli la întocmirea raportului de către Comisia juridică, pe care a făcut-o în urmă cu câteva luni. Niciun lider de grup parlamentar nu a răspuns însă acestei solicitări.

Cernea a argumentat că, „în fața unei fraudări a votului la Comisia juridică”, votul actual trebuie amânat pentru a evita „reverberații la nivel național și internațional”.

La 5 martie, Comisia juridică a respins proiectul în unanimitate, lăsând argumentele religioase și cele sociale să primeze în decizie. Pentru a-şi convinge colegii, Cernea a citat din Biblie un pasaj potrivit căruia „dacă dragoste nu e, nimic nu e”. La rândul lor, și deputaţii din comisie au apelat la citate din Vechiul Testament pentru a respinge argumentele lui Cernea.

Deputatul, care a anunțat încă de pe atunci că va redepune proiectul în speranța că „mentalitățile se vor deschide”, argumenta că 17 state membre ale UE permit în prezent cuplurilor de acelaşi sex să-şi oficializeze relaţia şi a arătat că proiectul de lege ar reglementa vidul legislativ legat de concubinaj şi testament.

După primul eșec

Tot pe importanța umplerii vidului legislativ a mizat și Briana Caragea, prezentă la ședința din 5 martie a Comisiei. Ea s-a recomandat ca „femeie, heterosexuală şi credincioasă” și a declarat că luptă pentru proiectul lui Remus Cernea fiindcă acesta apără drepturile omului.

„Românii nu sunt pregătiți pentru astfel de experimente”, a susținut deputatul Sorin Stragea (PSD).

„Societatea trebuie să aibă copii. Copiii au nevoie să vadă o stare de normalitate, iar normalitatea trebuie să fie căsătoria”, spus Cosmin Necula (PSD), care împreună cu Gabriel Florea (PNL) au propus respingerea proiectului de lege.

O lună mai târziu, deputatul Cernea era implicat într-un scandal al declarațiilor cu liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti.

Background-ul inițiativei

Proiectul de lege propus de Cernea definește parteneriatul civil ca fiind „un contract încheiat fără niciun fel de dicriminare între două persoane care decid să conviețuiască în baza afecțiunii, respectului și sprijinului reciproc și a egalității în drepturi”.

„Parteneriatul civil este o instituţie reglementată deja în foarte multe ţări europene, o instituţie care le permite celor ce convieţuiesc împreună în baza afecţiunii, a respectului reciproc să poată să beneficieze de un minimum de drepturi”, a susţinut Cernea, citat deAgerpres.

Implicarea deputatului în apărarea drepturilor persoanelor homosexuale nu este recentă. În mai 2010, Remus Cernea lua parte împreună cu alți membri de vârf ai Partidului Verde la GayFest din București. În 2012, participa la parada gay în calitate de consilier de stat.

Sâmbătă, Cernea a participat la mitingul organizat de Asociația Accept, pentru susținerea diversităţii şi protejării drepturilor minorităţilor sexuale. Concomitent, Noua Dreaptă a organizat un miting pentru susţinerea şi apărarea familiilor tradiţionale.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply