Quantcast
CAMERUN – ȘAPTE MORȚI ȘI 21 DE TINERI RĂPIȚI, ÎN TIMP CE VIOLENȚELE MILITAȚILOR BOKO HARAM CONTINUĂ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

CAMERUN – ȘAPTE MORȚI ȘI 21 DE TINERI RĂPIȚI, ÎN TIMP CE VIOLENȚELE MILITAȚILOR BOKO HARAM CONTINUĂ

„Neputincioși în fața teroriștilor, oamenii nu aveau altceva decât ochii cu care să plângă.” Acestea au fost cuvintele emoționante folosite de o persoană de contact a Fondului Barnabas pentru a descrie disperarea creștinilor lipsiți de apărare, care au pierdut puținul pe care l-au avut atunci când extremiștii Boko Haram le-au jefuit casele într-o serie de atacuri criminale în nordul îndepărtat al Camerunului, în decembrie.

Șapte persoane au fost ucise și 21 de copii și adulți tineri au fost răpiți într-o serie de atacuri care au venit la doar o lună după atrocități similare în care au fost vizate în special satele creștine.

Atacurile din districtul Mayo Sava au început la 1 decembrie, când oameni înarmați au deschis focul la o înmormântare din Kotserehé, forțându-i pe localnici să fugă.

Un martor ocular a spus: „A fost o debandadă totală… femeile au fugit fără să-și poată lua copiii cu ele.” Atacul s-a soldat cu patru creștini morți și trei răniți. Martorul a adăugat: „Un loc de doliu s-a transformat într-un teatru de război, care s-a încheiat cu un masacru”.

În noaptea următoare, trei persoane au fost ucise când militanți înarmați au atacat satul Zangola, jefuind casele din care sătenii au fugit pentru a scăpa cu viață. Armata a sosit, dar încercarea de a-i urmări pe tâlhari nu a avut succes.

Într-un al treilea atac, satul Mbreche a fost vizat în jurul orei 2 a.m., în 5 decembrie. Militanții au căutat din casă în casă și au răpit 21 de tineri – nouă fete și doisprezece băieți, cu vârste cuprinse între 12 și 21 de ani. Patru dintre tineri, inclusiv o fată de 13 ani, au reușit să scape.

Se crede că tinerii răpiți vor fi obligați să devină „soldați” Boko Haram și să lupte de partea extremiștilor. Cu doar câteva săptămâni mai devreme, la 19 noiembrie, un băiat creștin în vârstă de 12 ani a fost lovit mortal pentru că s-a împotrivit încercării militanților de a-l răpi și a-l transforma într-un „copil soldat”, în districtul Tourou.
Într-o serie anterioară de violențe brutale, pastorul pensionat, David Mokoni, și un băiat creștin cu deficiențe de auz au fost uciși pe 6 noiembrie în biserica lor din Moskota. A fost al doilea atac asupra orașului în decurs de o săptămână. În atacul anterior, jihadiștii au ucis un bărbat și au furat 140 de vite.
Cinci persoane, printre care și un băiat în vârstă de 15 ani, au fost lovite mortal atunci când militanții au luat cu asalt satul Kotserehé, la 31 octombrie.

O persoană de contact a Fondului Barnabas a spus că atacurile i-au determinat pe mulți să fugă din zonele rurale către orașele mai mari, unde acum trăiesc „în condiții extrem de proaste” și ne-a cerut să ne rugăm, adăugând: „Această stare de fapt este dincolo de persecuție. Este o situație dramatică, care a aruncat mii de familii într-o criză umanitară deplorabilă.”

Aduceți înaintea lui Dumnezeu frații și surorile din Camerun, care sunt lipsiți de apărare în fața atacurilor neobosite din partea extremiștilor. Cereți ca Numele Domnului să fie turnul lor puternic, unde să fie păziți de rău (Proverbe 18:10). Cereți vindecare de la DOMNUL (Ieremia 30:17) pentru sătenii care poartă răni în trup și în suflet și cereți ca tuturor celor îndurerați să li se șteargă lacrimile din ochi (Apocalipsa 21:4).

Despre Info Crestin News

Leave a Reply