Quantcast
Canada: Renunțarea acuzațiilor împotriva a trei pastori din timpul pandemiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Canada: Renunțarea acuzațiilor împotriva a trei pastori din timpul pandemiei

Procurorii regelui Carol al III-lea și un judecător au dispus în februarie 2023 abandonarea acuzațiilor împotriva pastorilor bisericilor  Familia Sa Tabernacle din New Brunswick și Harvest Bible din Ontario.

Guvernul Canadei membru al Commonwealth-ului, a suferit eșecuri legale. Acuzațiile împotriva pastorilor Phillip James Hutchings și Cody Butler de la Biserica Sa Tabernacle Family din New Brunswick și a pastorului Aaron Rock de la megabiserica Harvest Bible din Windsor, Ontario au fost renunțate de procurori, regele Carol al III-lea și un judecător.

Aceștia au fost acuzați că au încălcat ordinele de sănătate publică în timpul pandemiei de Covid-19.

În Windsor, pastorul Aaron Rock se confrunta cu o sentință grea pentru o presupusă încălcare a legii de redeschidere a bisericii. El risca până la un an de închisoare și o amendă de la 10.000 la 100.000 de dolari canadieni.

Într-adevăr, a organizat slujbe religioase cu o frecvență care depășește pragurile autorizate. Cu toate acestea, pe 6 februarie procurorii regelui Carol al III-lea au optat să renunțe la acuzații, relatează Windsor Star .

„Am fost plăcut surprins. Nu am avut niciodată probleme cu legea. A fost un pic suprarealist”, notează uşurat pastorul.

Cu câteva zile mai devreme, pe 2 februarie, Tracey DeWare, un judecător al Curții King’s Bench a respins o moțiune guvernamentală pentru sfidarea instanței de către pastorii Hutchings și directorul bisericii Cody Butler.

Acesta din urmă a organizat slujbe religioase în toamna lui 2021.

Judecătorul a considerat că atunci Biserica „nu mai era supusă restricțiilor în spațiul public interior”. Prin urmare, au făcut totul pentru „a evita încălcarea ordinului obligatoriu”.

„Aceasta este o victorie pentru un proces echitabil și, de asemenea, o victorie pentru responsabilitatea guvernului împotriva elaborării unor reglementări vagi”, a declarat Jonathan Martin, avocat pentru The Democracy Fond .

Despre Info Crestin News

Leave a Reply