Când păcatul lumii e prea mare… – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

Când păcatul lumii e prea mare…

Asculta informatia

… Poți să o lași în spate și să devii un pelerin modern. Asta a hotărât să facă Mark Byerly, un american în vârstă de 49 de ani, care a luat decizia să facă tot ceea ce poate mai bine pentru această lume, prin rugăciune, post și pelerinaj.
Foto: www.lifesitenews.comÎn urmă cu 4-5 ani, Mark era managerul unui restaurant spaniol de succes, dar, totodată, și un catolic practicant, care se îngrozea citind știri despre avorturi, violențe și atacuri la adresa familiei tradiționale. Treptat, a început să realizeze că în fiecare zi se dă o bătălie pentru „sufletul fiecărui bărbat, femeie și copil”, iar societatea în care trăim este una care „îi disprețuiește pe copii, pe cei puri și inocenți”, citează LifeSiteNews.
Ca atare, în momentul în care a simțit că nu mai poate fi un simplu martor, care se minunează în fața televizorului, și-a dat demisia, a vândut și a donat tot ce avea și care nu îi trebuia pentru călătorie, și-a luat rucsacul și iPadul, prin care păstrează contactul cu oamenii și pe care îl folosește și ca ghid de călătorie, și pe 25 iulie a plecat să străbată America pe jos.
Mark și-a stabilit câteva reguli. Va vizita sute de lăcașuri catolice fără să facă autostopul, fără să ia vreun mijloc de transport în comun. Mark nu are niciun ban la el și acceptă doar ajutorul care i se oferă, fie că este vorba despre transport, mâncare sau cazare, deși de cele mai multe ori doarme în cortul pe care l-a luat cu el.
„În timp ce merg mă rog pentru oamenii pe care îi întâlnesc, pentru dieceze și pentru preoții și episcopii lor, pentru satele și orașele prin care trec, pentru cei care mă ajută, pentru Biserica Catolică, pentru papă”, spune el. Mark se mai roagă ca Dumnezeu să trezească „o armată” de oameni sfinți care să lupte împotriva răului îmbibat în cultura în care trăim.
Desigur, sunt destui cei care trec pe lângă el, se uită lung și îl consideră nebun. Și mai sunt cei care consideră că luptă pentru o cauză pierdută, pentru că deja „există prea mult rău în această lume”. Mark este de acord cu această afirmație, dar întotdeauna când o aude adaugă că încă este timp pentru ca multe persoane să fie salvate. Byerly nu se așteaptă ca metoda sa, pelerinajul său, să aibă efecte extraordinare, dar va fi de ajuns dacă măcar poată să facă un bine unui om, conștientizându-l cu privire la ce se întâmplă astăzi în lume, în acel mod care nu îngrozește, ci oferă speranța unei soluții.

www.semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 76

Close