Quantcast
Când se redeschid bisericile? Răspunsul așteptat de milioane de români – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Când se redeschid bisericile? Răspunsul așteptat de milioane de români

Ludovic Orban a anunțat, vineri, când va fi posibilă redeschiderea bisericilor. Premierul a precizat și condițiile în care credincioșii vor participa la slujbe.

Orban a declarat că slujbele în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, se vor putea relua „în viitorul apropiat”.

Citeste si: Administrația Trump nu permite ambasadelor americane să arboreze „steagul gay”

Acest lucru va fi însă stabilit în funcție de evoluția epidemiei de COVID-19 și de modul în care reprezentanții lăcașurilor de cult vor putea gestiona respectarea regulilor.

Premierul a menționat că relua ceremoniile în interior nu se va face cu un număr mare de persoane.

„Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, sunt un om care cred cu adevărat că este importantă prezența omului alături de Dumnezeu, care se petrece în special în biserica și indiferent de religia pe care o are fiecare cetățean, pregătim redeschiderea bisericilor. Cel mai probabil dacă nu există o evoluție foarte negativă a epidemiei se vor putea oficia slujbe în viitorul apropiat”, a declarat Ludovic Orban, potrivit știrileprotv.ro.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, despre redeschiderea bisericilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor în prezența credincioșilor nu va fi posibilă mai devreme de 1 iulie, urmând ca decizia să fie luată în funcție de evoluția cazurilor de COVID-19.

Citeste si: Israelul a oprit supravegherea prin telefoanele mobile a purtătorilor de coronavirus

„Încă avem o rată de transmitere în comunitate. Ieri am avut 237 de cazuri noi. Încă avem în jur de 150 de cazuri la Terapie Intensivă, încă avem peste 4.000 de cazuri active în societate, iar adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la Unitățile de Primire Urgență în ultima perioadă. În masura în care în perioada 15 iunie – 1 iulie vom vedea că avem o evoluție favorabilă, scăderea numărului de cazuri, dar mai ales transmiterea în comunitate în măsură scăzută, atunci putem decide”, a afirmat ministrul Sănătății, potrivit digi24.ro.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply