Quantcast
Capsulă a timpului cu o Biblie din 1875, descoperită din întâmplare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Capsulă a timpului cu o Biblie din 1875, descoperită din întâmplare

Uneori, şantierele de construcţii ascund comori neştiute, descoperite pur şi simplu accidental. O asemenea surpriză a avut şi o echipă de muncitori din California, care veniseră să dărâme clădirea unei biserici, dar care au descoperit o capsulă a timpului în care se afla o Biblie veche de peste un secol.

capsulatimpuluiberkley (Foto: berkeleyside.com)Capsula timpului este o cutie de cupru în care credincioşii puseseră obiecte relevante de la acea dată, cu scopul de a le transmite celor ce urmau să o descopere, peste o perioadă de timp, câte ceva din realitatea lor imediată. Iar cei care au făcut descoperirea au fost într-adevăr surprinşi.

Cutia conţinea o Biblie din 1875, câteva articole decupate din ziar care descriau ceremonia de inaugurare a Bisericii “Sfântul Pavel”, pliante despre temperanţă şi abstinenţă de la alcool, un plan arhitectonic al clădirii construite în 1948, câteva predici scrise şi alte câteva obiecte.

Clădirea care urma să fie demolată aparţinuse unei biserici prezbiteriene din oraşul Berkley, statul California, biserică ce fusese fondată de câţiva credincioşi după cel de-al Doilea Război Mondial. Mai mult decât informaţii despre acea biserică, capsula timpului dezvăluie câteva lucruri despre comunitatea de atunci şi despre viaţa din Berkley.

„Avem în faţă istoria unor vremuri care nu mai există, cunoaştem viaţa unei comunităţi de oameni. Biserica era un liant foarte puternic pe atunci. Această biserică şi altele ca ea au fost construite cu entuziasm şi cu susţinerea întregii comunităţi”, explică pastorul Leonard Nielson, cel care a condus respectiva biserică, pentru publicaţia Berkleyside.

Chiar dacă planul de a dărâma vechea clădire a rămas în picioare, inginerii constructori plănuiesc să păstreze capsula timpului, să adauge câteva obiecte moderne să o ascundă în fundaţia noii clădiri, pentru generaţia viitoare.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply