Quantcast
Cardinalul Hollerich: Biserica trebuie să își schimbe modul de evaluare a homosexualității – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cardinalul Hollerich: Biserica trebuie să își schimbe modul de evaluare a homosexualității

Biserica trebuie să își schimbe modul de evaluare a homosexualității, spune cardinalului Jean Claude Hollerich, președintele Comisiei Conferințelor Episcopale din Uniunea Europeană: „felul în care Papa s-a exprimat în trecut poate duce la o schimbare de doctrină”, informează mediafax.

Declarația a fost făcută de cardinalul Jean Claude Hollerich, președintele Comisiei Conferințelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE) și raportor general al Sinodului Episcopilor, într-un interviu acordat KNA, citat de La Stampa.

Cardinalul a fost întrebat despre o campanie în care aproximativ 125 de angajați ai Bisericii Catolice din Germania, inclusiv preoți, s-au declarat gay, și despre învățăturile Bisericii cu privire la homosexualitate.

„Cred că baza sociologico-științifică a acestei învățături nu mai este reală. Cred că este timpul pentru o revizuire fundamentală a doctrinei”, a spus Hollerich.

Hollerich, fără a detalia ce aspecte ale învățăturii Bisericii crede că trebuie revizuite, a adăugat: „felul în care Papa s-a exprimat în trecut poate duce la o schimbare de doctrină”.

Recent, Suveranul Pontif a afirmat că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă, să le ofere sprijin. Dar, Vaticanul, cu aprobarea lui Bergoglio, a mai spus că preoții nu pot binecuvânta cuplurile gay.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply