Quantcast
Cardul de sănătate cu cip – între ideal și satanic – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cardul de sănătate cu cip – între ideal și satanic

La finalul lunii ianuarie a reînceput dezbaterea publică pe tema cardului de sănătate. Între soluție ideală și alternativă satanistă, noul card cu cip renaște controversele din toamnă.

Proiectul de dezbatere publică a fost reînceput luni, 31 ianuarie, de Ministerul Sănătăţii. Dacă medicii critică proiectul ca unul care le va da mai multă bătaie de cap, mai multe ONG-uri atacă sistemul considerând că noul card nu poate fi impus populației. „Cardul de sănătate este malefic şi este premergător cipurilor satanice”, ar fi strigat, conform publicației România liberă, reprezentantul unui ONG participant la discuția de ieri. Ca atare ONG-urile solicită găsirea unor alternative la cardurile de sănătate pentru românii care, din motive religioase sau morale, nu vor să le utilizeze.

„Noi am analizat problema şi nu am găsit încă o soluţie, dar vom analiza în continuare”, a precizat Adela Neagoe, secretar general adjunct în Ministerul Sănătăţii. Alternativele ar putea fi varianta tiparită sau cardurile de carton cu bandă magnetică. Ministerul consideră că sistemul e sigur la capitolul protecție a datelor. „E singura variantă viabilă și singura aplicabilă pentru eliminarea suspiciunilor legalete de plata serviciilor medicale”, susține Mihai Stupu, directorul sistemului informatic de la CNAS.
Din luna februarie, cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se va emite individual pentru fiecare asigurat cu vârsta peste 18 ani, iar deţinătorii au obligaţia de a îl prezenta, în vederea acordării de servicii de asistenţă medicală. Cipul cardului de sănătate ar putea conţine date privind istoricul medical al titularului, dovada achitării contribuţiilor pentru sănătate, grupa sanguină, RH-ul, precum şi dispoziția sa privind donarea de organe.

www.semneletimpului.ro

Despre

Un comentariu

  1. Card de sanatate cu cip, buletin cu cip si apoi ce sa mai asteptam decat cipul implantabil… totul sub ochii nostrii…

Leave a Reply