Cardul de sănătate, refuzat din motive religioase sau de conştiinţă.

Asculta informatia

Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş a făcut publică recent o situaţie referitoare la cardurile de sănătate. Numărul cardurilor de sănătate care au fost distribuite de Poşta Română în judeţul Maramureş a fost de 302.681 carduri.

646x404

Potrivit declaraţiilor făcute de către preşedintele-director al CAS Maramureş, Viorel Deghid au fost returnate la Casa de Asigurări de Sănătate un număr de 19.451 carduri de sănătate.

Returnarea s-a făcut din diverse motive, cum ar fi de la adresa destinatarului care nu exista, destinatar necunoscut, destinatar plecat în străinătate, destinatarul a refuzat trimiterea poştală, în această ultimă situaţie fiind circa 60 de persoane.

În ceea ce priveşte cardurile nedistruibuite, la nivel de Maramureş avem un număr de 3189 de carduri, din care 1606 aparţin asiguraţilor care nu figurează încrişi pe lista niciunui medic de familie. Aceste carduri vor fi distribuite de la sediul CAS Maramureş.

Au existat şi maramureşeni care au refuzat aceste cazuri din motive de natură religioasă sau de conştiinţă. Numărul lor nu este unul foarte mare, mai exact 12 persoane. Aceşti asiguraţi solicită adeverinţă de înlocuire a cardului cu menţiunea că aceste carduri rămân  la Casa de Asigurări de Sănătate de unde pot fi ridicate oricând, în caz că se răzgândesc.

Viorel Deghid a mai anunţat că la nivel de Maramureş au fost achiziţionare 932 de cititoare de carduri de către furnizorii de servicii medicale. Aici intră toate unităţile sanitare cu paturi, toate cabinetele medicilor de familie, respectiv toate ambulatoriile de specialitate aflate în relaţie contractuală cu CAS Maramureş.

adevarul.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *