Cât de interesaţi sunt românii de „iertarea păcatelor” prin post – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Studiu

Cât de interesaţi sunt românii de „iertarea păcatelor” prin post

Asculta informatia

Un studiu referitor la obiceiul de a posti al românilor, realizat de Mercury Research, arată că românii postesc din două motive principale: consideră că astfel pot obţine iertarea păcatelor şi îşi detoxifică organismul.


ct_de_interesai_sunt_romnii_de_iertarea_pcatelor_prin_post (Foto: amitywellness.com)Astfel, potrivit studiului, pe primul loc pentru cei care ţin postul Crăciunului se află credinţa (71%), urmată de sănătate (28%). În schimb, dintre tinerii care ţin post, doar 1% sunt preocupaţi de iertarea păcatelor, arată sondajul de opinie.

Aproximativ 7% dintre români ţin post pentru detoxifierea organismului, această nevoie fiind predominantă între credincioşii cu vârste cuprinse între 40-50 ani, unde 15% au această motivaţie.

În ceea ce priveşte obiceiul de a ţine post, 37% dintre cei cu vârsta peste 14 ani obişnuiesc să ţină post cu ocazia Crăciunului, iar 9% ţin toate cele 40 de zile de post. De asemenea, majoritatea celor care postesc de Crăciun respectă acest obicei şi cu ocazia Paştelui (97%).

În ceea ce priveşte distribuţia geografică, cele mai multe persoane care ţin post sunt din mediul rural (43%), faţă de 32% din mediul urban, iar Moldova este regiunea geografică unde au fost înregistraţi cei mai mulţi români care postesc (50%).

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close