Câţi necreştini au prieteni creştini ?

Asculta informatia

Mai puţin de una din cinci persoane care au o religie necreştină cunosc un creştin, în timp ce una din trei persoane nereligioase se află în aceeaşi situaţie, potrivit unui studiul realizat de Gordon-Conwell Theological Seminary’s Center for the Study of Global Christianity (CSGC).

Foto:cyberlens.files.wordpress.com/2010/07/friendship.jpgPotrivit studiului, pentru a cunoaşte un creştin sau pentru a avea o relaţie cu el este nevoie de ceva mai mult decât de o legătură superficială, chiar dacă nu se ajunge la o prietenie profundă sau intimă.

În insula franceză Mayotte, doar 5,7% dintre locuitorii ei au o oarecare legătură cu creştinii, urmată de Afghanistan, unde 2,9% dintre necreştini cunosc un creştin. Asiaticii sunt cei care au cei mai puţini prieteni creştini; 13% dintre religioşi şi 14% dintre nereligioşi au prieteni creştini. La polul opus, se află cei din America Latină, unde se află cel mai mare procent de persoane care au prieteni creştini şi anume 84% dintre religioşi şi 99% dintre nereligioşi. Situaţia Europei este mult diferită: 99% dintre nereligioşi cunosc un creştin, comparativ cu doar 19% dintre religioşi, noteazăChristianity Today via www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *