Quantcast
Catolicii aprobă discursul Papei despre avort și homosexualitate – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Catolicii aprobă discursul Papei despre avort și homosexualitate

Catolici din toată lumea și-au exprimat susținerea față de poziția Papei Francisc, care a declarat într-un interviu săptămâna trecută că Biserica Catolică este prea obsedată de probleme precum homosexualitatea, avortul și contraceptivele.

Foto: www.newsyahoo.com„Cred că a pus punctul pe i”, este de părere Shirley Holzknecht, catolică de 77 de ani, din Arkansas, SUA. În Havana, Cuba, Irene Delgado crede că biserica trebuie să se adapteze vremurilor moderne în care trăim. „Lumea evoluează și Biserica Catolică rămâne în urmă”, crede ea. „Papa Francisc este progresist, trebuie să schimbe lucrurile”.

Cardinalul Timothy Dolan, care conduce Conferința Episcopilor Catolici din SUA, a spus că declarațiile Papei au fost binevenite, chiar dacă nimic din ceea ce a spus nu este revoluționar și nu indică de fapt nicio schimbare în doctrina bisericii. „Discursul lui este ca cel al lui Iisus, urăște păcatul, iubește-l pe păcătos”, a declarat Dolan, conform AP.

În Brasilia, capitala celei mai mari comunități catolice din lume, o studentă de 22 de ani crede că Papa va aduce biserica la zi. În unele școli din Brazilia, copiii cuplurilor divorțate încă nu sunt primiți în școli. „Toate acestea trebuie să se schimbe”, crede ea.

În Philadelphia, Irene Fedin este de acord cu Papa când spune că „preoții ar trebui să se concentreze mai mult să ajute oamenii să aibă o conexiune spirituală cu Dumnezeu, în loc să îi condamne pentru anumite acțiuni despre care cred că sunt greșite”.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply