Catolicii de rând cred altceva decât biserica despre mijloacele contraceptive – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Studiu

Catolicii de rând cred altceva decât biserica despre mijloacele contraceptive

Asculta informatia

Aceasta este concluzia unui studiu realizat la începutul lunii mai de organizaţia de sondare a opiniei publice, Gallup.

catolcii_de_rand_au_alta_parere_decat_biserica_despre_contraceptie (Foto: deeppencil.com)Potrivit răspunsurilor date, 89% dintre americani au fost de acord cu afirmaţia că folosirea metodelor contraceptive este acceptabilă din punct de vedere moral, afirmaţie cu care sunt de acord şi un procent foarte mare de catolici, 82%.

Alte aspecte sociale moral acceptate sunt divorţul (67%), jocurile de noroc (64%) şi cumpărarea şi purtarea hainelor de blană naturală (60%). La polul opus, sunt considerate moral inacceptabile adulterul (89%), clonarea umană şi poligamia, la egalitate (86%) şi sinuciderea (80%).

Poziţia catolicilor referitoare la mijloacele de contracepţie este una suprinzătoare, mai ales după ce 43 de organizaţii catolice l-au dat în judecată pe preşedintele Obama din cauza faptului că mandatul privitor la asigurările de sănătate încălcă libertatea religioasă.

Se pare însă că opinia catolicului de rând nu este la fel de incisivă ca cea a bisericii. Deşi atitudinea nu este de dorit, liderii catolici explică această atitudine prin faptul că preoţii bisericii nu au predicat despre contracepţie şi credincioşii nu văd o coerenţă între ceea ce se predică de la amvon şi poziţia oficială a bisericii.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close