Quantcast
Cazul Blaga nu este finalizat. Toate informaţiile apărute sunt speculaţii de presă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cazul Blaga nu este finalizat. Toate informaţiile apărute sunt speculaţii de presă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare nu au finalizat ancheta în cazul Blaga, a declarat pentru Timp Online purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Pop. “Nu s-a dat soluţie prin Parchet în acest caz. Avem rezultatele testului ADN, dar acestea încă sunt analizate de procurorul criminalist şi Poliţie. Ancheta nu este finalizată”, a declarat Gabriela Pop.

Mai multe mijloace de informare din judeţul Satu Mare anunţau, luni, că s-a dat verdictul în cazul Blaga, însă niciun ziar nu cita surse oficiale.

Gazeta de Nord-Vest care titra “Crima de la Aciua a fost rezolvată” recunoştea însă, la finalul textului, că nu are poziţia oficială a autorităţilor în acest caz. “Deşi cazul urmează să fie închis după ce s-a stabilit cu certitudine că pastorul şi-a ucis copilul, iar apoi şi-a pus capăt zilelor, anchetatorii au abordat şi abordează în continuare o atitudine greu de înţeles. De altfel, de la începutul anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au avut o atitudine ciudată, refuzând cu îndârjire să comunice stadiul cercetărilor cu reprezentanţii presei. Această lipsă de comunicare a procurorilor a generat apariţia în spaţiul public a tot felul de variante legate de modul în care au murit pastorul Blaga şi fiul său, avansate de tot felul de pseudospecialişti, unele dintre ele de-a dreptul aberante. Sperăm că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare vor face public în cele din urmă modul în care au soluţionat dosarul şi că, în viitor, nu vor mai repeta greşelile de comunicare, generatoare de diverse teorii aberante, care mai mult le îngreunează munca de investigaţie decât să-i ajute”.

Ca să aflăm poziţia anchetatorilor, am contactat-o pe Gabriela Pop, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare unde este deschis un dosar de cercetare penală. Reproducem exact dialogul purtat marţi dimineaţa, la telefon, cu domnia sa.

Există un verdict al Parchetului Satu Mare în cazul Blaga?

Nu, încă nu.

Informaţiile apărute în presă înţeleg atunci că sunt simple speculaţii?

Exact. Ancheta nu e finalizată. Speculaţii face şi un fost poliţist criminalist care-şi dă cu părerea. Ce pot să vă spun este că nu s-a dat soluţie prin Parchet.

Alte publicaţii anunţă că s-a ajuns la concluzia că e vorba de crimă şi sinucidere. Ce puteţi să ne spuneţi despre asta?

Avem rezultatele testului ADN, dar pe noi nu ne-a dus pe pista asta. Procurorul criminalist are rezultatele testului ADN, le analizează cu Poliţia.

S-au mai făcut progrese în anchetă faţă de anul trecut?

Nu. Nu-mi dau seama de unde a ajuns presa la concluzia că e finalizată ancheta. Noi nu am comunicat public faptul acesta.

E preluată ancheta de altcineva?

Nu, este la noi, la acelaşi procuror care a intrumentat cazul de la început.

Menţionăm că am apelat purtătorul de cuvânt al Parchetului Satu Mare folosind numărul de telefon postat pe site-ul instituţiei şi că ni s-a răspuns la telefon imediat. De altfel, de când s-a deschis dosarul penal, procurorul Gabriela Pop a răspuns de fiecare dată întrebărilor noastre. Să mai spunem, pe de altă parte, că acest caz, ca şi oricare altul, e considerat “rezolvat” când se dă o soluţie prin Parchet. În lipsa acesteia, nu ne rămâne decât să aşteptăm un verdict al procurorilor.

Vă reamintim că Adrian Blaga (39 de ani) din Bistriţa şi fiul lui au fost găsiţi morţi în august 2013 în Satu Mare. Cei doi se aflau într-o maşină căreia i s-a dat foc şi aveau numeroase leziuni la cap.

www.timponline.ro

Despre

Leave a Reply