Cazul Sorina. Inspecția Judiciară a suspendat-o din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă și a decis începerea urmăririi disciplinare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri interne

Cazul Sorina. Inspecția Judiciară a suspendat-o din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă și a decis începerea urmăririi disciplinare

Asculta informatia

Cazul Sorina. Inspecția Judiciară a suspendat-o din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă și a decis începerea urmăririi disciplinare față de aceasta.

Decizia a fost luată ca urmare a imaginilor video în care procuroarea apare în timp ce o târăște pe Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de familia Săcărin, un cuplu de români din SUA.

Vezi comunicatul Inspecției Judiciare:

„Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror Pițurcă Maria Antoaneta de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close