CCR: Carantina, izolarea şi internarea obligatorie, neconstituţionale. „Măsurile nu pot fi impuse prin ordin”

Asculta informatia

Curtea Constituţională a decis, azi, că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă.

Judecătorii au stabilit că izolarea, carantina şi internarea obligatorie nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

Citeste si: Bolnavii din România, uciși cu sânge rece

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională, articolele din legea privind starea de alertă prin care se stabilesc contravenţiile şi amenzile pentru încălcarea legii.

De asemenea, Avocatul Poporului a contestat şi articolul prin care Parlamentul aprobă starea de alertă instituită prin hotărâre de guvern.

„Restrângerea exerciţiului drepturilor şi libertăţilor de către un membru al puterii executive, contravine atât principiului securităţii juridice, cât şi principiului legalităţii restrângerii exerciţiului unor drepturi şi libertăţi Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate  a prevederilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi cele ale art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei”, anunţă Avocatul Poporului.

Citeste mai departe pe: https://europanews.ro/ccr-carantina-izolarea-si-internarea-obligatorie-neconstitutionale-masurile-nu-pot-fi-impuse-prin-ordin/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 89