Ce flori trebuie să duci la capelă? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Articol de la partener

Ce flori trebuie să duci la capelă?

Asculta informatia

Capela – ce flori sunt potrivite pentru a-ți transmite părerea de rău?

Chiar dacă niciodată nu suntem pregătiți de acest moment, viața totuși ne pune la încercare și primim acea veste dureroasă, că o persoană dragă a plecat de lângă noi. Primul lucru pe care trebuie să îl facem după aflarea veștii este acela de a ne pregăti de capelă, atunci când petrecem ultimele momente alături de persoana dragă nouă, dar și de înmormântare. În aceste clipe dureroase, trebuie să ne mobilizăm și să luăm legătura cu servicii funerare București. Nu trebuie să trecem singuri prin aceste clipe și categoric, nu trebuie să ne ocupăm noi de tot.

Deși simțim că toată presiunea este îndrepată asupra noastră, adevărul este că ar fi mult mai util să solicităm ajutor de la servicii funerare București. Ar fi util din punct de vedere al economisirii timpului, deoarece nu am mai fi nevoiți să căutăm accesoriile funerare de care avem nevoie în mai multe locuri. Apelând la servicii funerare București, avem posibilitatea de a alege un pachet funerar, care să ne îndeplinească așteptările și nevoile. Știm că ai foarte multe întrebări, tocmai de aceea, astăzi îți vom oferi răspunsul unei întrebări foarte des auzite: ce flori trebuie să duci la capelă?

Capela – ce semnificație are?

Capela este acel loc în care toate persoanele care doresc, pot veni să aducă un omagiu, să își ia rămas bun și să își exprime părerea de rău față de familia îndoliată.  La capelă, persoanele care doresc pot petrece câteva ultime momente cu persoana care a trecut în neființă, până când vine momentul cel mai puțin așteptat: înmormântarea. Prezența persoanelor care doresc să își ia rămas bun este, în sine, cel mai potrivit omagiu pe care îl pot aduce familiei îndoliate.

La capelă se pot rosti cele mai frumoase amintiri cu persoana decedată, iar toți cei prezenți își pot oferi suport reciproc, pentru că durerea este resimțită în inimile tuturor celor care se află în acel moment la capelă. Rostirea amintirilor, împărtășirea diferitelor momente de viață ce o implică pe persoana decedată îi pot ajuta pe cei prezenți să se conecteze cu tot ce a însemnat persoana dragă lor pe timpul vieții sale, iar astfel, amintirea ei frumoasă poate fi ținută vie.

După ce survine decesul unei persoane, cea mai mare tendință este aceea de a-i căuta amintirea în fiecare loc și în fiecare moment. Căutarea este îndreptată către amintirea sa, către personalitatea și vorbele sale, dorința fiind de a fi amintite cât mai mult, într-o formă cât mai autentică. Capela poate contribui din acest punct de vedere, fiindcă fiecare persoană prezentă poate avea câte-o poveste frumoasă de spus, iar astfel, lipsa ei nu se va mai simți atât de mult pe moment, fiindcă toate persoanele prezente vor fi înconjurate de tot ce a însemnat ea pe parcursul vieții sale. Tradițiile și obiceiurile românești ne spun că la capelă trebuie să se râdă, să se povestească cât mai multe momente frumoase, toate acestea pentru a-i cinsti amintirea și pentru a-i oferi respectul pe care îl merită.

Ce flori trebuie să duci la capelă?

De secole întregi, tradițiile și obiceiurile românești ne spun că la capelă și la înmormântare trebuie să aducem flori, în memoria persoanei decedate. Există foarte multe incertitudini din acest punct de vedere, pentru că se întâmplă să nu știi ce flori sunt potrivite de fapt.

Garoafele, trandafirii, crizantemele sau chiar și gladiolele sunt acele flori pe care le poți duce la capelă. Fiecare floare are o semnificație aparte, însă este cert că, orice ai alege dintre variantele de mai sus, este o alegere potrivită. Trandafirii sunt o metodă plăcută de a transmite respectul și dragostea pe care le-ai avut față de persoana decedată, iar crizantemele sunt destul de recunoscute atunci când vine vorba despre înmormântare sau capelă, fiind semnificația durerii pe care o simți. Gladiolele sunt mai mult decât potrivite, mai ales atunci când persoana care a trecut în neființă avea o personalitate puternică.

Pentru că vrei să iei o decizie potrivită, să aduci un omagiu plăcut, îți recomandăm să faci apel la servicii funerare București, fiindcă, la solicitarea ta, ei îți pot realiza o coroană florală care să includă tot ce îți dorești. Chiar dacă nu pare mult, acest omagiu oferit de tine îi va transmite familiei îndoliate suportul tău, părerea de rău și faptul că te gândești la ei și la durerea pe care o simt. Coroana florală pentru care optezi nu este doar un omagiu adus familiei îndoliate, ci și o formă de respect față de persoana care a trecut în neființă.

Orientându-te către personalitatea sau preferințele sale, poți alege acele flori care să fie în măsură să transmită mesajul profund pe care îți dorești să îl transmiți. Pentru a fi posibil acest lucru, în termen scurt și fără complicații, apelează cu încredere la servicii funerare București.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close