Quantcast
Ce pot face crestinii romani impotriva saraciei globale? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ce pot face crestinii romani impotriva saraciei globale?

Peste 100 de milioane de crestini au luat parte in 10.10.2010 la o zi de rugaciune si de actiune impotriva saraciei. In acelasi timp biserici de pretutindeni au indemnat enoriasii sa traiasca in fiecare zi amintindu-si ca in jurul lor sunt milioane de oameni care nu pot sa se bucure de lucrurile stric necesare pentru a trai.

Conform christiantoday.co.uk, crestinii au promis sa faca tot ce pot pentru a rationaliza resursele naturale, sa foloseasca normele etice chiar si atunci cand fac cumparaturi, sa promoveze un trai echilibrat prin campanii, sa ofere mai mult timp si bani si sa se roage neincetat pentru cei saraci.

In octombrie crestinii de-a lungul globului au inmanat 10 milioane de flyere politicienilor si factorilor de decizie internationali prin care le amintesc acestora ca mai sunt doar cinci ani ramasi pentru a indeplini Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (Millennium Development Goals) semnate si aprobate in anul 2000.

Aceste obiective sunt un set de opt puncte care stau la baza abordarii nevoilor cele mai urgente de dezvoltare ale omenirii, inclusiv sanatatea femeilor si a copiilor, educatie universala sau pandemia de HIV/SIDA.

Cu toate că unele progrese au fost realizate, agentii de dezvoltare avertizeaza ca guvernele trebuie sa intensifice angajamentul lor pentru ca obiectivele sa fie indeplinite pana la termenul limita: anul 2015.

Summit-ul ONU privind Obiectivele de Dezvoltare de anul acesta, sa incheiat cu reinnoirea angajamentelor din partea guvernelor prezente, insa nicio strategie clara cu privire la modul in care acestea vor fi atinse nu a fost enuntata.

Avem nevoie ca liderii nostri sa faca mult mai mult pentru a elimina saracia globala insa sunt absolut convins ca noi crestinii suntem primii care trebuie sa luam atitudine. Am fost incantat cand am vazut ca la nivel global se face totusi ceva. Insa sunt rusinat cand imi amintesc cat de stangaci trateaza bisericile din Romania problema saraciei globale.

Romania a fost si este ajutata enorm de diferite organizatii crestine externe care trimit si acum tiruri intregi de ajutoare pentru familiile sarace din tara nostra. Dupa mai bine de 20 de ani de la Revolutie, crestinii romani au invatat inca foarte putin lectia daruirii. In mintea multora inca sade confortabil gandul ca sunt altii mult mai bogati care pot face ceva… Oare chiar nu avem destul incat sa oferim ceva celor care nu au nimic?

Pentru comentarii accesati carmel.pasi.ro

Despre

Leave a Reply