Quantcast
Cea mai mare tipografie de Biblii din lume este în China şi a ajuns la 125 de milioane exemplare tipărite – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cea mai mare tipografie de Biblii din lume este în China şi a ajuns la 125 de milioane exemplare tipărite

Cea mai mare tipografie de Biblii din lume a ajuns la 125 de milioane de copii tipărite, deşi Republica Populară Chineză este o ţară în care, cel puţin la nivel oficial, orientarea este spre ateism, scrie Financial Times.

Tipografia a fost deschisă în 1987 şi de atunci  a tipărit 65,7 milioane de exemplare din Biblie în 10 dialecte diferite de chineză pentru creştinii din ţară, precum şi 59,3 milioane de Biblii în alte 90 de limbi, care au fost exportate în 70 de ţări diferite.

Tipografia din oraşul sudic Nanjing este administrată de Fundaţia Amity, o organizaţie de caritate protestantă sancţionată de guvernul chinez.

Potrivit cifrelor oficiale, în China există mai puţin de 30 de milioane de creştini, dar estimări independente credibile ridică numărul de catolici şi protestanţi la aproximativ 100 de milioane, mai mult decât cei 86,7 de milioane  membrii ai Partidului Comunist Chinez.

Budismul care a pătruns în China din India, nu cu mult timp după ce a murit Isus, rămâne religia predominantă  a Chinei.

Creştinismul, în special ramura adepţilor protestanţi, este religia cu cea mai rapidă creştere din ţară. Mai mulţi experţi prognozează că Republica Populară Chineză va avea cea mai mare populaţie creştină din lume, peste 15 ani.

“China şi-a deschis graniţele către restul lumii la începutul anilor 80’, atunci când cea mai mare parte a populaţiei s-a axat pe îmbunătăţirea nivelului de trai, încercând să-şi asigure strictul necesear în ceea ce priveşte îmbrăcămintea şi hrana “, spune Qiu Zhonghui, preşedintele  Amity Bible Printing Company.

“Odată ce oamenii ajung la un anumit nivel de trai, atunci apare şi nevoia pentru împlinire spirituală şi de aceea vedem atât de mulţi  adepţi ai creştinismului în China, religie care promovează aceste valori. Sensul vieţii devine important după ce ţi-ai asigurat suficienţa materială necesară pentru supravieţuire”, mai spune Qiu Zhonghui.

” Fundaţia Amity din China este cea mai mare organizaţie non-guvernamentală  religioasă şi care-şi foloseşte profiturile din operaţiunile sale de tipografie şi donaţiile pentru acţiuni caritabile de promovare a educaţiei, serviciilor sociale, protecţiei mediului, sănătăţii şi a dezvoltării rurale “, a spus Qiu Zhonghui.

Partidul comunist chinez a încercat decenii la rând să şteargă orice urmă a  religiei din ţară ca urmare a revoluţiei din 1949, care a avut ca scop constituirea Republicii Populare Chineze, dar nereuşind acest lucru, a început să tolereze creştinismul şi alte credinţe încă de la începutul anilor 80’.

Sursa: www.zf.ro via pasi.ro

Despre

Leave a Reply