Quantcast
Cea mai veche și mai completă Biblie ebraică va fi scoasă la licitație în curând – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cea mai veche și mai completă Biblie ebraică va fi scoasă la licitație în curând

 

Sothebys estimează vânzarea Codului Sassoon, cea mai veche și mai completă Biblie ebraică între 30 și 50 de milioane de dolari.

Pe 16 mai, cea mai veche și mai completă copie a Bibliei ebraice, Codex Sassoon, va fi scoasă la licitație la Sotheby’s.

Înainte de această dată, va fi expus la Sotheby’s din Londra, apoi la Tel Aviv, Dallas, Los Angeles și New York.

Veche de peste 1.000 de ani, biblia pune capăt marii „perioade de tăcere”, în care practic nicio literatură ebraică nu supraviețuiește.

Această Biblie, care conține textele Vechiului Testament, datează de la sfârșitul secolului al IX-lea sau începutul secolului al X-lea. A fost creat în Evul Mediu timpuriu de către savanți cunoscuți sub numele de masoreți.

Numele său vine de la unul dintre cei mai cunoscuți proprietari ai săi, David Solomon Sassoon , un colecționar de manuscrise iudaice și ebraice.

Codex Sassoon este estimat între 30 și 50 de milioane de dolari. Potrivit lui Sotheby’s, ar putea „deveni cel mai prețios document istoric vândut vreodată la licitație”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply