Quantcast
CEDO condamnă Grecia pentru încălcarea libertății religioase – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

CEDO condamnă Grecia pentru încălcarea libertății religioase

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Grecia pentru încălcarea dreptului la libertate, informează Lăcașuri Ortodoxe.


Foto: tpmmuckraker.talkingpointsmemo.comPotrivit sursei citate, Curtea de la Strasbourg a condamnat guvernul elen pentru că, în perioada 2009-2010, martorii implicați în procese juridice au fost obligați să jure cu mâna pe Biblie.

Curtea Drepturilor Omului a condamnat Grecia pentru încălcarea articolului 9 (privind libertatea de religie) și a articolului 13 (dreptul la recurs efectiv) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, ca urmare a stabilirii obligativității de a depune un jurământ religios la înfățișarea înaintea instanței.


Problema abolirii jurământului religios obligatoriu în instanța de judecată a fost solicitată prin recursul formulat de Panaiot Dimitras și alții, care a argumentat că obligația unui martor de a depune jurământ pe Scriptură a fost o încălcare a dreptului la respectarea vieții private și de familie, a dreptului la libertatea de gândire, de conștiință și de religie.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply