Quantcast
Cele mai cunoscute simboluri ale lumii, amenintate cu disparitia. Cine vrea sa distruga piramidele – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cele mai cunoscute simboluri ale lumii, amenintate cu disparitia. Cine vrea sa distruga piramidele

Un lider islamist, care are legaturi cu talibanii, a facut un apel la distrugerea piramidelor si Sfinxului din Egipt, pe care ii considera “idoli pagani”.

Murgan Salem al-Gohary, lider islamist care a fost condamnat de doua ori pentru instigare la violenta, a cerut musulmanilor adepti ai jihadului sa distruga aceste monumente de la Giza, care nu respecta religia musulmana, ce interzice “idolii”.

Al-Gohary a facut aceasta declaratie in cadrul unui interviu televizat, realizat de Dream TV, scrieHuffington Post.

Liderul islamist da ca exemplu distrugerea statuilor lui Buddha din Afganistan, pusa la cale de talibanii aflati la putere in 2001.

“Toti musulmanii sunt obligati sa aplice invataturile islamului si sa inlature asemenea idoli, asa cum am facut in Afganistan”, declara al-Gohary.

Indemnul lui este criticat de alti lideri musulmani. Seicul Abdel Fattah Moro, vice presedintele partidului Ennahda din Tunisia, spune ca religia lor cere distrugerea idolilor care sunt venerati, insa la piramide si Sfinx nu se roaga nimeni, prin urmare nu are sens distrugerea lor.

Totusi, indemnul lui al-Gohary este sustinut de partidul Salafist, al doilea ca influenta in Egipt, care vrea aplicarea legii Sharia in Egipt. Liderii ultraconservatori au cerut acoperirea tuturor statuilor faraonice.

O sursa din ministerul de interne declara ca autoritatile egiptene iau in serios amenintarea liderului islamist si vor face tot posibilul pentru a proteja aceste comori arheologice.

Piramidele de la Giza au fost construite in timpul dinastiei a IV-a egiptene, in urma cu peste 4.500 de ani. Acestea sunt de fapt mormintele faraonilor Khufu, Kefren si Mikerinos. In apropiere exista si cateva piramide mai micute, construite pentru mormintele familiei regale. Egiptologii cred ca si Sfinxul a fost construit de faraonul Kefren.

Considerate una din cele 7 minuni ale lumii antice, piramidele au fost incluse in patrimoniul UNESCO si sunt cele mai vizitate oboective turistice din Egipt.

Despre

Leave a Reply