Cetatea regelui biblic David, o nouă descoperire arheologică

Asculta informatia

Un arheolog israelit a anunţat că a găsit renumita cetate capturată de David în timpul cuceririi Ierusalimului, o descoperire aplaudată de unii şi chestionată de alţii, care critică folosirea Bibliei drept ghid pentru identificarea ruinelor.

Eli Shukron este cel care se pare că ar fi descoperit ruinele cetăţii. Săpăturile arheologice au costat 10 milioane de dolari, iar în prezent, locul este deschis pentru cei aproape 500.000 de turişti care îl vizitează anual. Shukron susţine că există probe importante care întăresc afirmaţiile lui, dar și că locul acesta corespunde descrierii Bibliei, notează bigstory.ap.org.

În timpul excavărilor, începute în anul 1995, s-a descoperit o fortificaţie imensă, cu pereţi de 6 m grosime şi cu resturi de vase, care au ajutat la datarea construcţiei, care ar fi avut loc acum 3.800 de ani. Fortificaţia a fost construită cu 800 de ani înainte ca Regele David să o cucerească şi este numită în Biblie Cetatea lui David sau Cetăţuia Sionului.

Shukron susţine că nu există altă construcţie sau alte ruine în Ierusalim care să coincidă atât de bine cu descrierea Bibliei. Ronny Reich, un arheolog care a colaborat cu Shukron până în anul 2008, nu este însă de acord, deoarece, potrivit lui, legătura dintre Biblie şi arheologie este destul de problematică în ultimii ani.

La fel ca şi Reich, mai sunt arheologi care critică poziţia lui Shukron, considerând că pot exista alte interese în spatele aşa-zisei descoperiri. Shukron afirmă însă că afirmațiile sale sunt bine întemeiate și că sunt rezultatul unei munci de 20 de ani noteaza revista semneletimpului.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1