Channel 4, nevoit să anuleze un documentar despre islam. Prezentatorul a fost ameninţat

Asculta informatia

Postul de televiziune britanic Channel 4 a fost nevoit să anuleze proiecţia documentarului “Islam: Povestea nespusă”, după ce prezentatorul Tom Holland a primit ameninţări pe internet.


Tom Holland a primit ameninţări pe contul său de Twitter

Istoricul Tom Holand a primit mai multe mesaje de ameninţare cu bătaia pe Twitter din cauza documentarului, în care susţine că islamul ar fi de fapt o religie “fabricată”, scrie Daily Mail.

Documentarul “Islam: Povestea nespusă”, a fost difuzat deja pe Channel 4, însă postul de televiziune plănuia să realizeze o proiecţie şi o dezbatere pentru formatorii de opinie din Marea Britanie, care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul lunii la sediul postului de televiziune.

Oponenţii documentarului l-au acuzat pe prezentatorul Holland că ar fi denaturat religia islamului.

Tom Holland, de formaţie istoric, a arătat în cadrul documentarului că există foarte puţine dovezi contemporane cu profetul Mahomed privind faptul că acesta ar fi existat în realitate. Mai mult, Holland a arătat că în Coran nu există aproape nicio referinţă la oraşul sfânt Mecca şi că nu există dovezi ştiinţifice privind faptul că religia islamului ar fi fost pe deplin închegată în secolul al VII-lea.

În schimb, Holland susţine că islamul a fost creat pe parcursul mai multor secole.

Sursa: realitatea.net

Despre

Leave a Reply