Quantcast
Regele Charles al III-lea a jurat pe Biblie că va susține „legile lui Dumnezeu și „religia protestantă” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Regele Charles al III-lea a jurat pe Biblie că va susține „legile lui Dumnezeu și „religia protestantă”

Charles al III-lea a depus jurământul pe Biblie pe 6 mai la încoronarea sa oficială  în ceea ce privește rolul său de apărător al credinței anglicane. 

Cu ambele mâini puse pe Sfânta Biblie el s-a angajat solemn să urmeze legile lui Dumnezeu, adevărata  Evangheliei și sa apere religia protestantă reformată stabilită prin lege în Regatul Unit.

Urmând ritualul oficial al jurământului de încoronare al monarhilor britanici el a jurat să „păstreze înființarea inviolabilă a Bisericii Angliei, doctrina, închinarea si disciplina așa cum este stabilit prin lege în Anglia”.

Regele s-a adresat apoi celor 2.000 de invitați la ceremonie declarand după sărutarea Bibliei: „Eu Carol, mărturisesc și declar solemn și sincer în prezența lui Dumnezeu că sunt un protestant credincios și că în conformitate cu adevărata intenție dintre textele care garantează succesiunea protestantă la tron voi susține și voi menține textele menționate conform legii.” 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply