Quantcast
Charlie Charlie, jocul „demonic” devenit viral peste weekend – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Charlie Charlie, jocul „demonic” devenit viral peste weekend

„Charlie Charlie” este numele unui joc-superstiție care, inexplicabil, a întors internetul cu susul în jos în ultimele zile.

Hashtag-ul #CharlieCharlieChallenge a fost tweet-uit de peste 1,6 milioane de ori și, potrivit Washington Post, internauții caută pe Google „Charlie Charlie”, zilele acestea, mai mult decât orice alt nume din știrile de actualitate.

danudanu-1170x758

În ce constă jocul? Se desenează două axe pe o coală albă. În cadranele rezultate se scrie, pe rând, „da”, „nu”, „da”, „nu”. Apoi se plasează două creioane, suprapuse peste cele două axe. Pasul următor, jucătorul spune „Charlie, Charlie, ești acolo?” și adresează o întrebare (de tipul, „îmi va muri un prieten curând?”, „mă voi duce oare la bal anul următor?”). În timpul acesta, creionul de deasupra va înclina către un cadran sau altul. Totul se filmează apoi cu Vine și ajunge online.

De unde a apărut isteria „Charlie, Charlie”? S-ar părea că provocarea este o variație a unui joc pe care spaniolii îl practică de generații întregi, „juego de la lapicera”. Și că totul ar fi pornit de la un reportaj din Republica Dominicană, care anunța că un liceu întreg a jucat acest joc „satanic” și câteva fetițe chiar sunt suspectate că ar fi posedate.

Așadar, întâi a fost social media dominicană, unde numeroși adolescenți au început să publice tweeturi, postări pe Instagram și Vine-uri cu jocul respectiv. De pe Twitter-ul dominican, până în cel de limbă engleză, jocul n-a avut de făcut un salt prea mare. Astfel, după ce o adolescentă din Georgia (SUA) a postat jocul pe Twitter, statisticile online au explodat.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply