Quantcast
China: Autoritățile efectuează descinderi pentru a stopa înmormântările cu striptease – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

China: Autoritățile efectuează descinderi pentru a stopa înmormântările cu striptease

Atunci când se combină cu sărăcia, lipsa de educație produce nu doar kitsch-ul, ci și non-valoarea. Oficialii chinezi iau atât de mult în serios acest pericol, încât au decis să intervină legal în proliferarea unui obicei pe cât de ciudat, pe atât de ușor de răspândit în China rurală: show-urile de striptease la înmormântări.

resizedimage

Ministerul Culturii din China a decis să efectueze razii pentru stoparea unui fenomen aflat în extindere în zonele rurale ale țării: proliferarea show-urilor lascive în cadrul înmormântărilor.

Mulți dintre chinezii care locuiesc la țară consideră că o participare ridicată la o înmormântare este un simbol al onoarei pentru cel decedat, explică Time. Spectacolele erotice sunt folosite pentru a atrage cât mai mulți oameni și a expune prosperitatea familiei.

Înmormântările sunt și o ocazie rară pentru a reuni comunitățile de la sat, adesea împrăștiate ca o consecință a faptului că locuitorii migrează în alte zone pentru a munci în diverse centre industriale.

În trecut, spectacolele de operă tradițională erau la modă la înmormântări. Ulterior, acestea au fost înlocuite de proiecții de filme. Însă în ultimele luni, mai mulți chinezi plecați la muncă pe la oraș s-au plâns în social media că bocitoarele pe care le angajaseră pentru înmormântări au început să recurgă la tertipuri erotice pentru a-și lărgi și menține publicul.

Ministerul Culturii a declarat, prin reprezentanții săi, că „astfel de operațiuni au produs daune industriei locale de entertainment și a corupt valorile morale“. Reprezentanții instituției spun că sunt la curent cu un show de înmormântare din provincia nordică Hebei, la care au participat șase dansatoare, și de un altul în provincia estică Jiangsu, la care au participat trei dansatoare.

Oficialii au declarat că responsabilii pentru rganizarea acestor show-uri vulgare vor fi pedepsiți. Fotografiile și clipurile video de la astfel de evenimente circulă online și arată că publicul este atât de divers, încât nu exclude nici măcar copiii.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply