China dă ordin creştinilor să scoată din biserici imaginile lui Hristos şi alte simboluri religioase

Asculta informatia

Pe fondul focarului de coronavirus provocat intenționat și răspândit pretutindeni pe glob,  comunitatea de creștini rurală (extrem de săracă) din China a primit ordin să renunțe la credința lor și să înlocuiască icoanele sfinte ale Mântuitorului Iisus Hristos cu portretele președintelui Mao și ale președintelui Xi Jinping.În caz de nesupunere sau revoltă, ei riscă să-și piardă beneficiile date de așa zisa „prosperitate și bunăstare” existentă.

Revista de orientare religioasă Bitter Winter a relatat cu lux de amănunte, încă din luna aprilie a acestui an, cum anume oficiali ai Partidului Comunist Chinez au vizitat casele credincioșilor din Linfen, un oraș la nivel de prefectură din nordul provinciei Shanxi. În timp ce erau acolo, au ordonat locuitorilor care primesc plăți de asistență socială de la guvern să înlocuiască sfintele cruci dar și alte simboluri religioase și icoane, imagini din casele lor cu portrete ale liderilor comuniști din China.

Citeaste si : Poliția Română încălcat drepturile omului

Neo-păgânismul are o răspândire agresivă în vastul imperiu chinez.Dacă creștinii vor rezista ordinului, oficialii au promis că le vor anula pe termen nelimitat subvențiile. „Toate gospodăriile sărace din oraș li s-a spus să afișeze imagini Mao Zedong”, a spus un pastor local pentru revista Bitter Winter.

„Guvernul încearcă să ne elimine credința și vrea să devină Dumnezeu în locul lui Iisus” -e mărturia cutremurătoare a majorității creștine din China.

Fapte reprobabile 

„Gospodăriile religioase sărace nu pot primi bani de la stat pentru nimic – trebuie să se supună Partidului Comunist pentru banii pe care îi primesc”, a declarat un credincios creștin chinez unui oficial.Acest lucru s-a petrecut în luna mai, atunci când un oficial din estul provinciei Shandong a luat cu asalt în casa unui creștin local. În timp ce se afla în casa creștinului, oficialul a postat portrete ale lui Mao Zedong și Xi Jinping și a spus: „Aceștia sunt cei mai mari zei. Dacă vrei să te închini cuiva, ei sunt cei care sunt „.

Un alt caz odios, ținut secret până acum îi are ca protagoniști pe „oamenii Sistemului” Partidului Comunist chinez.În aprilie, guvernul orașului Xinyu din sud-estul provinciei Jiangxi a anulat subvenția minimă a unui creștin cu dizabilități și o indemnizație lunară pentru handicap de 100 RMB (aproximativ 14 dolari), deoarece credinciosul a continuat să participe la serviciile de închinare în ciuda ordinelor guvernamentale.

În mod similar, în provincia Poyang din Jiangxi, o femeie creștină declarată a fost încă din anii 1980 eliminată de pe lista de ajutor a guvernului, deoarece a spus „Mulțumesc Domnului” după ce a primit subvenția lunară de 200 RMB (aproximativ 28 USD).Aceștia se așteptau să laud bunătatea partidului comunist ”, a spus ea.

O altă femeie creștină în vârstă din orașul Shangqiu din provincia Henan și-a anulat indemnizația minimă de viață după ce oficialii guvernamentali au găsit o imagine cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos postată pe ușa casei sale. „Au rupt-o imediat”, a spus ea. „Ulterior, atât indemnizația mea minimă de viață, cât și subvenția pentru reducerea sărăciei au fost anulate. Sunt condusă către un punct mort. Am diabet și am nevoie de injecții în mod regulat,” a spus cu ochii în lacrimi femeia în vârstă.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/china-da-ordin-crestinilor-sa-scoata-din-biserici-imaginile-lui-hristos-si-alte-simboluri-religioase/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *