Quantcast
China închide 48 de biserici creștine în 2 săptămâni – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

China închide 48 de biserici creștine în 2 săptămâni

Sfârșitul blocajelor din China cauzate de Coronavirus a însemnat întoarcerea la o persecuție agresivă a guvernului împotriva multor biserici creștine din țara comunistă potrivit, agentiakairos.ro

Unora li s-a impus înlăturarea crucilor, în timp ce alții au fost martori la închiderea sau chiar la demolarea lăcașurilor lor de cult.

Citeste si: CHINA: Imaginile cu Isus sunt înlocuite cu ale președintelui Xi Jinping-Desfintarea bisericilor continua

Județul Yugan are aproape 100.000 de credincioși protestanți răspândiți în 300 de biserici sancționate de stat. Această densitate proporțională a creștinilor a făcut din Yugan o țintă ușoară pentru hărțuirea comunistă. Rapoartele indică faptul că în intervalul a doar două săptămâni în aprilie, cel puțin 48 de biserici au fost închise în județ.

Un secretar al Partidului Comunist Chinez din satul Daxi , județul Yugan, a explicat poziția guvernului.

„Eșaloanele superioare ale guvernului au declarat, după o inspecție, că în județ sunt prea mulți credincioși”, a spus el. „Când atât de mulți oameni cred în Dumnezeu, cine va mai asculta de Partidul Comunist? Nu există altă opțiune decât să dați jos crucile de pe bisericile voastre.”

Spre exemplu, orașul Shegeng a luat cu asalt biserica și a îndepărtat toate crucile, podiumurile și elementele religioase, lăsând mulți membrii ai bisericii în lacrimi. Un membru al bisericii a spus că protestul împotriva persecuției nu este o opțiune.

Citeste si: „Made in China”: COVID-19 și pactul cu diavolul

„De când echipa centrală de supraveghere religioasă a fost instalată în județul Yugan, oficialii de la toate nivelurile guvernamentale nu îndrăznesc să se relaxeze”, a spus credinciosul. „Fie că demolează o biserică sau o cruce, toată lumea se teme să îi provoace. Dacă încerci să protestezi, ei te vor acuza că ai luptat împotriva Partidului Comunist și a guvernului central.”

Oficialii guvernamentali au informat congregațiile că ridicarea carantinelor obligatorii va însemna inspecții sporite de la autoritățile guvernamentale centrale, provinciale și municipale.

Surse:

– disrn.com
– bitterwinter.org
– www.christianpost.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply