China: Mai mult de 22 000 de botezuri în comunitatea catolică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Studiu

China: Mai mult de 22 000 de botezuri în comunitatea catolică

Cifra exactă este 22.104 nou botezaţi în China, în doar ziua de Paşte. Este ceea ce reiese din statisticile pe care Centrul de Studii în Credinţă din He Bei le-a cules până la 19 aprilie, trimise apoi agenţiei Fides.


În ciuda acestui rezultat, “comunitatea este pe deplin conştientă de necesitatea continuării activităţii de evanghelizare”, cum reafirmă responsabilul Centrului. “Este adevărat – a adăugat el – că avem dieceze care nu centralizează toate botezurile de Paşti, în funcţie de ciclul de catehism sau alte solemnităţi ale Bisericii, dar nu se poate să nu se ia în considerare că mai mult de 22 000 de botezuri la Paşte, într-o comunitate catolică precum cea a noastră, chineză, care numără peste 6 milioane de credincioşi, reprezentând doar 0,33%. În schimb, în dieceza de Hong Kong, care numără 360 000 credincioşi, au fost 3.500 de botezuri tot în ziua de Paşti, reprezentând 0,97%. “Pentru aceasta – conchide – este tot mai necesar să se depună eforturi pentru a răspândi Evanghelia.” O constatare importantă este faptul că dintre cei 22.104 botezaţi de Paşti, aparţinând la 101 dieceze continentale, 75% sunt adulţi. În provincia He Bei provincie, considerată un bastion al catolicismului în China continentală, au fost 4.410 nou botezaţi, cu 615 mai mult decât anul trecut şi trei sferturi dintre ei sunt adulţi.

Unele dieceze nu celebrează, oricum, toate botezurile doar la Paşti, ca Shang Hai. În 2012, la Shang Hai, au fost 379 de botezuri la Paste, dar la sfârşitul anului, cifra totală ar putea depăşi 1.500 de botezuri. Mai mult decât atât, potrivit sorei Li Shuang Guo, de la Centrul de Studii, “există încă unele dieceze sau comunităţi, care din cauza unor dificultăţi de comunicare, nu au reuşit să trimită datele lor”.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 30

Close