Stiri externe

CHINA – O BISERICĂ A PRIMIT ORDINUL DE A ÎNLOCUI ÎNSEMNUL CU NUMELE BISERICII CU UN SLOGAN POLITIC, CONTINUÂND CAMPANIA DE SINICIZARE

 

 

 

Autoritățile chineze au impus unei o biserică din provincia Jiangxi să acopere numele bisericii și să afișeze în schimb un slogan comunist: „Urmează Partidul, supune-te partidului și fii recunoscător Partidului”, pe fondul intensificării încercărilor autorităților de a „siniciza” creștinismul (a crea o versiune de creștinism chinezesc).

Biserica Sursa Adevărată și Originală a Universului din orașul Ji a primit ordinul, în septembrie, să îndepărteze o pictură cu un personaj biblic și să o înlocuiască cu un portret al președintelui Chinei, Xi Jinping, înconjurat de sloganuri ale Partidului Comunist. Câteva zile mai târziu, autoritățile au închis biserica, care era înregistrată în cadrul Asociației Patriotice, organizație acceptată de stat.

În altă parte din provincia Jiangxi, membrii vârstnici ai unei „biserici de casă” neoficiale, care funcționează în afara Asociației Patriotice, au primit un comunicat din partea autorităților din districtul Poyang că plata pensiilor lor va înceta dacă vor continua să se adune pentru închinare. De asemenea, autoritățile au înlăturat cruci și alte însemne religioase și le-au înlocuit cu portrete ale președintelui Xi și ale președintelui Mao Zedong.

Creșterea accentuată a măsurilor represive din partea autorităților a ridicat semne de întrebare cu privire la viitorul unui pact secret între Beijing și liderii Bisericii Romano-Catolice. Acordul era gândit în așa fel încât să ofere un cuvânt de spus atât Bisericii, cât și guvernului chinez în numirea de noi miniștri.

Citește și:  Locurile prin care a trecut Mântuitorul incluse într-un traseu turistic din Egipt

Criticii spun că, de când a fost semnat acordul în septembrie 2018, guvernul a părut să-și accelereze campania de sinicizare, încercând să focalizeze învățătura bisericii pe patriotismului chinez și pe Partidului Comunist condus de președintele Xi.

Moment istoric în China – s-au printat 200 de milioane de Biblii

Între timp, în 11 noiembrie s-a scris istorie, când 200 de milioane de Biblii Versiunea Uniunii Chineze (CUV) au ieșit din tipografiile din China. Producerea acestora de către Amity Printing Company din Nanjing a fost sărbătorită în cadrul unei ceremonii la care au participat lideri ai mișcării bisericești recunoscute de stat și membri ai autorităților chineze.

Biblia CUV, publicată pentru prima oară în 1919, se vinde doar prin bisericile recunoscute oficial în China. Librăriile neafiliate bisericii oficiale au interdicția de a vinde Biblia, interdicție care a fost extinsă și la vânzările online, în februarie 2018.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =

Close