Quantcast
China, prima în topul ţărilor ateiste – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

China, prima în topul ţărilor ateiste

Asculta informatia

China se află pe primul loc în topul ţărilor ateiste, în timp ce SUA este una dintre cele în care se observă cel mai accentuat declin al religiozităţii, potrivit sondajuluiGlobal Index of Religion and Atheism.

Foto:http://www.diariolavoz.net/wp-content/uploads/2013/03/china.jpegSondajul, realizat pe 50.000 de persoane din 40 de ţări, a dorit să evalueze percepţia pe care o au oamenii despre ei înşişi în ceea ce priveşte religia. Subiecţii au fost întrebaţi dacă se consideră oameni „religioşi”, „nereligioşi” sau „atei convinşi”. Rezultatele au arătat că 59% se consideră persoane religioase, 23 % se consideră nereligioşi şi 13% se consideră atei. În China, 47% din populaţie se consideră atee notează global.christianpost.com.

Ateismul din China poate fi atribuit istoriei sale politice, care a fost caracterizată de ateism până în 1949. Libertatea religioasă nu are multă vechime în China, deoarece a devenit un drept în 1978. În prezent, statul chinez recunoaşte 5 religii: Budismul, Taoismul, Islamismul, Catolicismul şi Protestantismul.

Cu toate că libertatea religioasă este garantată prin constituţie, în anul 2012 s-au înregistrat 132 de cazuri de persecuţie, 1.400 de creştini au fost arestaţi, 9 au fost condamnaţi iar alţi 37 au fost abuzaţi, atât verbal cât şi fizic.

În topul ţărilor ateiste se mai află şi Japonia (31% din populaţie se declară atee), Republica Cehă, Franţa, Corea de Sud, Germania, Olanda, Austria, Islanda, Australia şi Irlanda. Chiar şi în Arabia Saudită, 5% din populaţie se consideră atee, deşi ateismul este catalogat drept delict.

În clasamentul ţărilor în care religiozitatea se află în declin începând cu anul 2005, se află Vietnam, Irlanda, Elveţia, Franţa, Africa de Sud, Islanda, Ecuador, SUA, Canada şi Austria, potrivit sondajului. În categoria celor mai religioase ţări se află Ghana, Nigeria, Armenia, Fiji, Macedonia, România, Irak, Kenya, Peru şi Brazilia.

Sondajul a mai relevat că religiozitatea este invers proporţională prosperităţii unui individ, cu alte cuvinte, cu cât este mai bogat, cu atât este mai puţin religios. La nivel mondial, religiozitatea a scăzut cu 9 procente în timp ce ateismul a crescut cu 3 procente.

www.semneletimpului.ro

Despre

Un comentariu

  1. Nu stiam ca protestantii si catolicii sunt doua religii, stiam ca toti sunt cel putin statistic crestini.

Leave a Reply