Quantcast
China, printre țările considerate cele mai vinovate pentru încălcarea drepturilor religioase – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

China, printre țările considerate cele mai vinovate pentru încălcarea drepturilor religioase

Asculta informatia

China, Rusia, Afganistan, sunt doar câteva dintre țările semnalate într-un raport nou întocmit de Departamentul de Stat SUA. Aceste state sunt considerate cele mai vinovate pentru încălcarea drepturilor religioase din lume. Corespondentul CBN la Casa Albă Abigail Robertson vine cu mai multe detalii.

Anthony Blinken, Secretar de Stat SUA: Acest raport are menirea de a promova progresul în mai multe părți ale lumii.

Abigail Robertson, Corespondent CBN la Casa Albă: Secretarul de Stat Blinken consideră că impactul vizitei istorice a papei a fost profund.

Anthony Blinken: El s-a adresat nu doar irakenilor, ci întregii lumi și a spus că islamul și alte religii pot conviețui în mod pașnic.

Abigail Robertson: Totuși, potrivit raportului, mai sunt multe lucruri de făcut și acesta semnalează țările care, de exemplu China, încalcă libertatea religioasă în repetate rânduri.

Anthony Blinken: În China continuă genocidul și reprimarea în mod predominant a musulmanilor uiguri și a altor minorități religioase. Din aprilie 2017, mai bine de un milion de uiguri, etnici cazaci și alții sunt deținuți în lagărele de concentrare din Xihjinag.

Abigail Robertson: Ambasadorul pentru Libertatea Religioasă Internațională Rashad Hussein susține că în Rusia s-au dublat încălcările acestor drepturi de la invadarea Ucrainei în luna martie.

Rashad Hussein, Ambasadorul Libertății Religioase Internaționale: Președintele Putin a încercat să justifice invazia neprovocată și nejustificată a Ucrainei prin pretextul evident al denazificării.

Abigail Robertson: Raportul a mai subliniat modul în care libertatea religioasă s-a deteriorat de la preluarea puterii de către talibani în 2021 în Afganistan.

Rashad Hussein: Regimul taliban și grupul militant SIIL-K au deținut, au intimidat, au amenințat și au atacat membrii comunității religioase.

Abigail Robertson: Potrivit lui Hussein, datorită tehnologiei și a rețelelor de socializare, SUA are mai mulți aliați ca niciodată, care contribuie la lupta împotriva țărilor care încalcă libertatea religioasă.

Rashad Hussein: Avem la îndemână mecanisme cu care să dezvăluim abuzurile care au loc și avem mijloace de a trage la răspundere pe cei care încalcă aceste drepturi.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply