Quantcast
China schimbă întâmplarea din Biblie în care Isus o iartă pe femeia prinsă în preacurvie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

China schimbă întâmplarea din Biblie în care Isus o iartă pe femeia prinsă în preacurvie

Întâmplarea din Biblie în care Isus a iertat-o pe femeia prinsă în păcat are o altă însemnătate și un alt sfârșit într-un manual publicat de o universitate administrată de către Statul Chinez ,potrivit stiricrestine.ro

Cartea, publicată de University of Electronic Science and Technology Press, care este administrată de guvern, este folosită pentru a-i învăța pe studenți „etica și dreptul profesional” în școlile profesionale, potrivit Union of Catholic Asian News, care a raportat pentru prima dată această controversă.

În această întâmplare biblică din Ioan 8, Isus merge la templu unde cărturarii și fariseii au adus înaintea Lui o femeie prinsă în curvie și îl întreabă pe Hristos dacă ea trebuie omorâtă cu pietre pentru păcatele ei. Isus le spune: „Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea”. După ce acuzatorii femeii pleacă, Isus îi spune: Du-te şi să nu mai păcătuieşti.”

Este o întâmplare plină de har și milă.

Manualul chinezesc schimbă însă sfârșitul. Potrivit UCA News, în cartea respectivă este scris: „Când mulțimea a plecat, Isus a ucis-o cu pietre pe femeie, spunând:„ Și Eu sunt un păcătos. Dar dacă legea ar putea fi exercitată doar de oameni fără cusur, atunci legea ar fi moartă.”

Un credincios a distribuit o copie a întâmplării din manual pe rețelele de socializare spunând: „Vreau că toată lumea să știe că Partidul Comunist Chinez a încercat întotdeauna să denatureze istoria bisericii, să calomnieze biserica și să-i facă pe oameni să o urască atât pe ea cât și pe Isus”, a scris persoană respectivă.

Mathew Wang, un profesor creștin la o școală profesională a confirmat conținutul manualului pentru UCA News.

Unii creștini au spus că China a schimbat povestea „pentru a dovedi că statul de drept este suprem în China și un astfel de respect pentru lege este esențial pentru un transfer fără probleme către socialismul cu caracteristici chineze”, a raportat UCA News.

Un preot din Asia a spus că denaturarea „este împotriva moralității și a legii, cum putem învăța etica profesională cu ajutorul acestei cărți?”

„Este un fenomen social trist în China continentală”, a continuat acesta.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply