Quantcast
Cinci creștini au fost omorâți prin înecare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cinci creștini au fost omorâți prin înecare

Extremiștii musulmani au ucis cinci misionari creștini, aruncându-i de pe un vaporaș de transport persoane în Lacul Kyoga din centrul Ugandei, informează Morning Star News. Ankunda de 44 de ani, Peter Agaba de 28 de ani, Juliet Ashaba de 39 de ani, Johnson Karungi de 27 ani și Julius Lweere de 52 de ani au fost omorâți pe 10 august.

Cei cinci lucrau la organizația End Time Word Ministry și călătoreau cu un vapor de mici dimensiuni cu planuri de a deschide o biserică în zona Aduku.

Un martor de pe ambarcațiune a declarat poliției că cei cinci creștini au început să-L proclame pe Hristos celor aflați la bord. Un grup de 10 musulmani au început să-i amenințe pe creștini cu moartea. „Dacă mai continuați să insistați că Isus este Fiul lui Dumnezeu, atunci Allah vă va omorî pe toți” a spus unul dintre ei. Situația a degenerat, iar musulmanii i-au legat și i-au împins de pe vaporaș. Comandantul ambarcațiunii nu a intervenit, a mai spus martorul la eveniment. Toți cei cinci creștini s-au înecat. Poliția a arestat trei suspecți.

Constituția Ugandei protejează libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a predica liber și de a trece de la o credință la alta. Musulmanii reprezintă doar 12% din populația Ugandei.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply