Quantcast
Clădirea bisericii închisă și liderii arestați – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Clădirea bisericii închisă și liderii arestați

Liderii unei biserici din Sudan au fost reținuți și interogați la sfârșitul lunii februarie, după ce oficialii extremiști musulmani, supărați de prezența clădirii bisericii, au dispus închiderea ei.

Este vorba despre clădirea Bisericii Sudaneze a lui Hristos din Al Hag Abdalla, la aproximativ 200 de mkm sud-est de Khartoum.

Pastorii bisericii, Dalman Hassan și Stephanou au fost arestați pe 27 februarie și eliberați ulterior, dar s-a deschis o anchetă împotriva lor, fiind acuzați că fac prozelitism și arată ostilitate față de islam. Musulmanii i-au acuzat că donează hrană celor din zonă pentru a-i câștiga la creștinism, cu scopul de a le lua terenurile agricole.

Sudanul ocupă locul 13 în World Watch List 2022 a Open Doors, ca locație unde este dificil să fi creștin. Departamentul de Stat American a scos Sudanul de pe Lista specială de supraveghere în decembrie 2020.

Populația creștină a Sudanului este estimată la 2 milioane, sau 4,5% din populația totală de peste 43 de milioane. Organizațiile internaționale de misiune fac apel la rugăciune pentru credincioșii creștini din Sudan.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply