Quantcast
Cleric musulman „îi înscenează o blasfemie” unei fete creștine – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Cleric musulman „îi înscenează o blasfemie” unei fete creștine

Asculta informatia

Poliţia din Pakistan a descoperit că un cleric musulman a inventat dovezi pentru a acuza o fată de religie creştină într-un caz de blasfemie, care a provocat tensiuni în ţară şi a atras interes internaţional.
blasfemie_400Imamul, Khalid Jadoon Chishti, va avea el însuşi de înfruntat acuzaţii de blasfemie pentru ruperea unor pagini din Coran pe care le-a folosit ca dovezi împotriva fetei, a declarat şeful poliţiei din Islamabad, conformCNN. După aceste noi descoperiri, se aşteaptă ca fata de 14 ani să fie eliberată pe cauţiune la următoarea audiere.
Poliţia a arestat-o pe Rimsha luna trecută, după ce un vecin a acuzat-o că a ars pagini care conţineau texte din Coran. Autorităţile au spus că fata făcuse acest lucru pentru a porni un foc pentru gătit.
Vecinul ei a luat paginile arse parţial şi le-a dus la clericul din localitate pentru a le păstra în siguranţă şi a le folosi ca dovezi. Imamul nu era convins că fata va fi acuzată doar pentru arderea unor pagini cu texte sfinte aşa că a rupt pagini chiar din Coran, pe care le-a introdus printre paginile arse.
Trei martori l-au văzut şi s-au dus la poliţie. Chishti a fost trimis la închisoare pentru 14 zile, refuzând să recunoască acuzaţiile. Şeful poliţiei a făcut o distincţie clară între cei doi acuzaţi, o minoră care nu ştie să citească şi deci nu ştia ce arde, şi un imam educat în studii religioase care de bună voie a făcut un act de blasfemie.
Autorităţile pakistaneze trebuie să îi asigure protecţia fetei după ce va ieşi din închisoare, deoarece deja mai mulţi musulmani au cerut răzbunare. În ziua arestului, 150 de musulmani au intrat în cartierul creştin şi au ameninţat să dea foc la case. Toate rudele fetei au fugit să se ascundă.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply