Clericii saudiți declară Frăția Musulmană drept o organizație teroristă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Clericii saudiți declară Frăția Musulmană drept o organizație teroristă

Asculta informatia

Consiliul Bătrânilor Clerici din Arabia Saudită, cea mai înaltă autoritate în materie de religie din Arabia Saudită, a dat o lovitură semnificativă Hamasului când a declarat zilele trecute Frăția Musulmană drept grup terorist „care nu reprezintă concepția despre Islam”, citează TPS.

Hamas, în Fâșia Gaza este o filială a Frăției Musulmane.

Clericii saudiți au declarat într-o proclamație oficială că „Frăția musulmană este un grup care s-a abătut de la calea islamului și care provoacă controverse în lumea arabă și musulmană și folosește metode de violență și terorism.”

„Frăția Musulmană nu lucrează în conformitate cu tradiția islamului și a Sunnah, ci pentru o agendă politică, iar din pântecul său au ieșit teroriști”, se spune în declarație, avertizând împotriva oricărei legături cu membrii mișcării extremiste.

Trebuie remarcat faptul că, în ultimii ani, Arabia Saudită și-a înrăutățit atitudinea față de Frăția Musulmană și, în special, față de Hamas. Saudiții au arestat zeci de membri ai Hamas în regat în ultima perioadă, inclusiv șeful organizației Hamas, sub acuzația de finanțare a terorismului.

Sursă: TPS via alfaomega.tv

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close