Quantcast
CNCD respinge plângerea unui activist SODOMIT împotriva unei tipografii din București care a refuzat tipărirea de materiale HOMOSEXUALE – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

CNCD respinge plângerea unui activist SODOMIT împotriva unei tipografii din București care a refuzat tipărirea de materiale HOMOSEXUALE

CNCD a respins sesizarea unui activist LGBT de „discriminare sexuală” împotriva unei tipografii din București care a refuzat tipărirea unor afișe care conțineau mesaje de susținere a comunității LGBT, recunoscându-se astfel prioritatea libertății de conștiință.

În luna noiembrie 2023, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat după ce o tipografie din București a refuzat tipărirea unor afișe care conțineau mesaje despre violența împotriva comunități LGBT.

„Hotărârea istorică a CNCD reprezintă nu doar o victorie individuală și particulară, ci o veritabilă bornă de referință juridico-morală pentru întreaga societate din România, ceea ce reprezintă un câștig incomensurabil în contextul trendului ideologic occidental, în care minorități – mai cu seamă de natură sexuală – revendică drepturi sau reclamă discriminări în mod neîntemeiat, agresiv și abuziv, ajungându-se în multe cazuri la o veritabilă dictatură a minorităților”, declară Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți, care a reprezentat tipografia în acest caz.

Reprezentanții tipografiei au invocat motive ce țin de libertatea conștiintei, spunând că nu vor să promoveze astfel de mesaje.

Oana Dorobanțu, o activistă pentru „drepturile persoanelor LGBT”, a vrut să printeze 500 de afișe pe care să le împartă la marșul pentru siguranță femeilor.

Inițial, tipografia îi făcuse o ofertă, însă după ce a transmis pe mail conținutul ce urma să fie printat, a primit un răspuns în scris prin care era anunțată că operatorul refuză să printeze pliantele.

„Am primit un mail foarte brusc, care spunea că nu mai putem printa un pliant și pentru nelămuriri să sunăm la un număr de telefon. Am sunat, am vorbit, inițial era un acord, apoi această persoană și-a arătat dezacordul cu mișcarea lesbienelor și inclusiv acele remarci pe care le-a făcut că ar fi împotrivă firii. Pliantul respectiv vorbea despre forme de violență împotrivă lesbienelor deci nu erau imagini, nu era propagandă, totul vine din cercetare și din experiență lesbienelor din București care l-au compilat”, declara activista la acea vreme.

Managerul tipografiei a motivat refuzul din considerente legate de libertatea de conștiință.

„Atunci când am verificat textul respectiv, și cărei comunități se adresează, mi s-a părut că mă discriminează pe mine, în sensul că contravine principiilor morale și creștine pe care noi le avem atât în viața personală cât și în viața de business, după care ne conducem afacerea. Nu dorim ca numele nostru să fie asociat cu acțiunile acestei comunități”, a declarat managerul tipografiei.

„Va fi o procedură de audiere a parților după care vom adopta o decizie. Se pune în discuție limitarea accesului la servicii a persoanelor în minoritate sexuală. Este un caz interesant. În acest moment nu pot să vă spun dacă e discriminare sau nu pentru că m-aș antepronunța. Dreptul la servicii este garantat în condiții de egalitate pentru toți cetățenii. Au fost spețe în Europa și SUA în care instanțele au admis refuzul unui serviciu pe considerente de libertate de conștiință”, a declarat președintele CNCD în urma sesizării.

Tribuna.US

Despre Info Crestin News

Leave a Reply