Comunicat către bisericile baptiste membre ale Uniunii Baptiste din România (Cazul Iosif Țon)

Asculta informatia

C U L T U L  C R E Ş T I N  B A P T I S T
UNIUNEA BISERICILOR CREŞTINE BAPTISTE din ROMÂNIA

Comunicat către bisericile baptiste membre ale Uniunii Baptiste din

România

Iubiți frații surori în Domnul Isus Hristos,

Vă transmitem salutări sfinte și pline de dragoste în numele Domnului Isus Hristos care s-a născut în ieslea din Betleem! Convinși, pe baza Scripturii, că Isus Hristos, Capul Bisericii „este același, ieri și azi și în veci” (Evrei 13:8), vă îndemnăm să sărbătorim nașterea Mântuitorului într-o atitudine de smerenie și de recunoștință pentru Darul lui Dumnezeu nespus de mare pentru toți oamenii. Prin îndurarea lui Dumnezeu, bisericile creștine baptiste s-au bucurat și în anul acesta de harul Său pentru creștere spirituală și pentru mântuirea multora. Suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru libertatea religioasă din țară și pentru dedicarea slujitorilor și a bisericilor noastre în slujirea încredințată și în dorința de a rămâne neclintite lângă Domnul, păstrând curată „credinta care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna” (Iuda 3).

În urma comunicatelor celor care se numesc ”Strajerii” și ale unor păstori baptiști implicați în întâlnirile acestora, Consiliul Uniunii Baptiste întrunit la Arad la data de 08 decembrie 2010, a evaluat luările de poziție făcute de aceștia. În urma discuțiilor avute, și ținând cont de principiile biblice înțelese și practicate de baptiștii din România, am ajuns la convingerea că este necesar să transmitem următoarele precizări:

1. Consiliul Uniunii Baptiste din România se delimitează de practicile și învățăturile nebiblice și străine de practica și învățătura bisericilor baptiste promovate de cei care se numesc ”Strajerii” (de exemplu: predicarea evangheliei prosperității, practicarea profețiilor nebiblice, practica condiționării prezenței Duhului Sfânt de vorbirea în limbi, practica vindecărilor la comanda unei persoane, promovarea învățăturilor grupării din
Africa condusă de Chris, asocierea cu ”Şcoala de vindecare”).

2. Datorită modului în care a ales să mediatizeze poziția sa în urma experiențelor personale avute și a exprimării unei atitudini nepotrivite față de viața spirituală a bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii consideră că fratele Iosif Ţon a părăsit din proprie inițiativă învățătura și practica bisericilor noastre.

3. În urma declarațiilor și a comunicatelor fratelui Iosif Ton  prin care recunoaște și afirmă alăturarea sa la gruparea ”Strajerilor”, alegând astfel să iasă din cadrul practicilor și învățăturilor bisericilor baptiste din România, Consiliul Uniunii a decis retragerea ordinarii pentru slujire a fratelui în bisericile baptiste din Uniunea Baptistă din România, până la o vreme de îndreptare și pocăință.

4. Având în vedere discuțiile existente în prezent cu liderii celor care se numesc ”Strajerii”, Consiliul Uniunii recomandă comunităților din Bihor și București să clarifice poziția acestora și a bisericilor care acceptă slujirea lor în raport cu învățătura și practica bisericilor baptiste. Până la clarificarea situației, Consiliul Uniunii a decis suspendarea din slujire ca păstori baptiști a fraților Ioan Peia și Ilie Popa. Comunitatea Bihor a comunicat faptul că fratele Nelu Demeter nu este ordinat ca păstor sau prezbiter în bisericile din Uniunea Baptistă și a solicitat bisericii locale excluderea acestuia până la îndreptarea sa.


Consiliul Uniunii afirmă faptul că baptiștii din România stau în continuare lângă doctrina față de persoana Duhului Sfânt, lucrarea Sa și față de înțelegerea darurilor spirituale așa cum sunt acestea prezentate în Sfânta Scriptură și înțelese în bisericile noastre. Fiecare credincios născut din nou are Duhul Sfânt și trebuie să urmărească permanent plinătatea Duhului Sfânt și umblarea în dragoste divină. Îndemnăm frățietatea la post și
rugăciune pentru creștere spirituală și pentru o mai bună mărturie a bisericilor baptiste din România.

În calitate de credincioși suntem chemați la veghere în viața personală, în viața de familie și în viața bisericii. Având în vedere avertizarea Mântuitorului și a apostolilor asupra apariției învățăturilor false și a prorocilor mincinoși (Matei 7, Faptele Apostolilor 20, 1 Ioan 4), chemăm toți credincioșii și toți slujitorii bisericilor sa fie treji, să vestească în puterea Duhului o Evanghelie întreagă și curată.

Membrii Consiliului Uniunii se roagă ca frații mai sus menționați și cei care urmează asemenea practici și învățături să înțeleagă din prezentul comunicat că dorim ca viața bisericilor baptiste din România să fie animată de prezența Duhului Sfânt într-un spirit de unitate și mărturie a Domnului Isus Hristos așa cum ni-l prezintă Sfânta Scriptură.

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze bisericile baptiste cu părtășie unitate în sezonul în care îngerii au venit cu minunata cântare : “Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui”.

Consiliul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România
Arad, 8 decembrie 2010

Despre

5 Comentarii

 1. Dragii mei, din conducerea CULTULUI BAPTIST, imi este greu sa va scriu aceste cateva randuri, dar ar trebuii sa va fie “greu” sa judecati un om de la care ati si am invatat atatea. Cu ce drept excludeti voi un “sfant”, din biserica Baptista, pe care acest om a slujit-o peste un jumatate de secol? Unde erati voi cand IOSIF TON ne umplea inimile cu CUVANTUL LUI DUMNEZEU, in fiecare DUMINICA, la EUROPA LIBERA in regimul trecut? Oare aveti voi puterea de a exclude acest om din Biserica? Aveti intelepciunea de a anula acest comunicat si a va cere grabnic iertare de la acest om si de la Dumnezeu pentru gafa comisa. Faceti acest lucru cat de grabnic, sa nu fie prea tarziu, sa nu patiti si voi cum a patit CULTUL PENTICOSTAL in cazul FRATELUI NELU VERES.
  DUMNEZEU SA VA LUMINEZE INIMILE SI SUFLETELE.

 2. stefan antal

  Dumnezeu sa va binecuvinteze !!!Ma bucur enorm ca vad raspunsul la rugaciunile multora cu privire la trezirea spirituala de care are nevoie romania .cat priveste Lucrarea DUHULUI SFANT in schimbarea ce se produce in om SLAVA DOMNULUI ca inca un invatator plin de sinceritate si sustinator al ADEVARULUI a fost trezit intrun mod real !!Haideti sa nu mai judecam ci haideti sa cerem calauzirea DUHULUI SFANT in DESCOPERIREA ADEVARURILOR BIBLICE .ISUS HRISTOS ESTE ACELASI IERI,AZI ,SI IN VECI !!!Puterea LUI nu o putem limita !EL ESTE ATOTPUTERNIC !!!Atunci cand noi ne golim de orice fals si de tot ce e lumesc ,dracesc,pamintesc …EL TOARNA IN VASELE ACESTEA DE LUT TOT CE E CERESC .Deci inca odata eu ma bucur mult pentru aceasta schimbare!!! DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE !!!stefan antal BVH

 3. Dragi frati in Domnul….
  Multe salutari sfinte din diaspora.
  Este un lucru mare ce se petrece in romania ,cazul fr Iosif Ton,strajeriii…
  Va indemn inainte de a judeca..de a da cu parerea sau alte comentarii.,
  sa ne lasam cercetati de Duhul Sfint al Lui Dumnezeu si sa vedem starea noastra!
  Sa luam Biblia,si sa privim ca intro oglinda!
  Sa vedem unde suntem noi in relatia noastra cu Dumnezeu!
  Inca nu am gasit in Biblie,in cuvintul Lui Dumnezeu nimic despre cultul baptist…penticostal…ortodox…etc
  Toate aceste nume ne separa…diferentiaza…In imparatia Lui Dumnezeu nu o sa fie baptisti sau penticostali,,catolici…au sa fie COPIII LUI DUMNEZEU!!
  Dumnezeu sa ne cerceteze,sa ne lumineze sa traiasca in noi prin Duhul Sau cel Sfint!!!

 4. Nu inteleg ceea ce i se reproseaza lui Ion Ton, insa Uniunea Baptista inchide ochii peste fapte mult mai grele de consecinta in cadrul bisericilor baptiste !

  Uniunea stie de cine vorbesc… Ea nu a pus deoparte (cum vad ca face cu alti pastori) pe pastorul F. – care a atins sexual copii din orfelinatul pe care il conduce – si nu a intervenit !

  Stiti adevarul si il lasati de ani de zile sa continue sa pastoreasca biserica in toata impunitatea, sa predice, sa dea cina Domnului, sa continue activitatea in orfelinat, fara ca Uniunea sa intervina… \”Fratii m-au iertat si D-zeu la fel\” mi-a spus dinsul… Poate, insa purtarea lui a fost musamalizata de Uniune care nu-si face probleme pentru consecintele spirituale a asemenea acte !

 5. stefan antal

  E FOARTE IMPORTANT DE INTELES CA CRESTINISMUL NU ESTE O RELIGIE,NU E UN PACHET DE REGULI CI E O RELATIE PERSONALA CU DUMNEZEU!!!ASTA AR FI SPRE FOLOSUL ASA NUMITELOR UNIUNI SI CULTE SA CAUTE CEVA MULT MAI ADINC CE SE POATE DESCOPERI DOAR PRIN CUVANTUL LUI DUMNEZEU!SA NU CAUTAM SA ATRAGEM OAMENI LA O RELIGIE SAU LA O DENOMINATIUNE SAU MAI NOU ZIS PARTID POLITIC RELIGIOS ,CI MAI DEGRABA INTERESUL PRINCIPAL SA SE BAZEZE PE ;IMPACAREA OMULUI CU DUMNEZEU!RELATIA PERSONALA CU DUMNEZEU ITI ARATA CE TREBUIE SA FACI ,CEA MAI MARE PORUNCA NU E INTELEASA ASA CUM SE AFLA SCRIS;IUBESTETI APROAPELE CA PE TINE INSUTI !CI E INTELEASA CHIAR INVERS ;URASTE PE CEI CARE NU AU ORIENTAREA TA ,TRADITIA TA,RASA TA,RELIGIA TA,ETC.DECI HAIDETI SA IESIM AFARA DIN ACEST BABILON SI SA NE POCAIM PANA CE MAI E HAR !!Stefan Antal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *