Quantcast
Condamnați la 15 ani de închisoare pentru o poză în care mâncau carne de porc – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Condamnați la 15 ani de închisoare pentru o poză în care mâncau carne de porc

Doi tineri malaiezi nemusulmani au fost condamnați la 15 ani de închisoare în Malaezia, pentru infracțiunea de „răzvrătire”, după ce au postat o poză pe Facebook mâncând carne de porc în timpul Ramadanului. Malaezia este predominant musulmană.

Foto:cdn.atheistrepublic.com/sites/default/files/sex-blogger-pork-stew-ramadan.jpgAlvin Tan şi Vivian Lee, cunoscuţi de asemenea ca Tan Jye Yee şi Lee May Ling, și-au susținut nevinovăţia în timpul unui proces intentat împotriva lor, în Kuala Lumpur. Cei doi ar fi postat o fotografie cu ei, la un restaurant, mâncând carne de porc. Poza includea o urare pentru musulmanii care respectă Ramadanul şi, de asemenea, adresa website-ului lor, în care apar și clipuri video cu un conținut sexual explicit, notează religionnews.com.

La înfăţişarea la proces, Dl. Tan a spus că fotografia a fost făcută pentru divertisment, nicidecum ca să jignească musulmanii şi, de asemenea, a cerut iertare, într-un video, pentru că a jignit comunitatea de musulmani în luna sfântă a Ramadanului.

Legea de Răzvrătire pedepseşte orice acţiune sau cuvânt care provoacă ostilitate, dispreţ sau nemulţumire faţă de guvern, sistemul de justiţie, faţă de conducători, sau între diferite rase sau clase. Pentru încălcarea acestei legi, pedeapsa este de 3 ani, dar dacă la aceasta se mai adaugă şi alte delicte, pedeapsa poate fi de 15 ani de închisoare.

Procesul tinerilor nu este primul caz de acest gen. În anul 2009, o femeie musulmană a fost condamnată la 6 lovituri cu o nuia de ratan şi o amendă de 1.400 de dolari, pentru că a băut bere într-un club de noapte (ulterior pedeapsa s-a redus la servicii în folosul comunităţii). De asemenea, poliţia arestează cuplurile necăsătorite care se află singure într-o cameră, fiindcă legea stipulează că acest tip de apropiere este nepotrivit înainte de căsătorie noteaza semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply