Quantcast
Condamnare la moarte pentru blasfemie în Pakistan – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Condamnare la moarte pentru blasfemie în Pakistan

Asculta informatia

Un judecător a schimbat săptămâna trecută pedeapsa de închisoare pe viață a unui creștin, în conformitate cu legile pakistaneze privind blasfemia, în condamnare la moarte.

Zafar Bhatti, în vârstă de 56 de ani, care este în închisoare din 2012 după ce a fost acuzat de blasfemie, a primit condamnarea la moarte pe 3 ianuarie din partea judecătorul Naqeeb Rawalpindi. Sentința a fost astfel mutată din închisoare pe viață, la condamnare la moarte.

Acuzațiile false de blasfemie sunt frecvente în Pakistan, adesea motivate de vendete personale sau de ură religioasă. Acuzațiile extrem de inflamatorii au potențialul de a declanșa linșări în public, crime motivate religios și proteste în masă.

Pe 15 noiembrie, Departamentul de Stat al Statelor Unite a redesemnat Pakistanul drept țară cu preocupare deosebită, un termen folosit pentru statele care comit sau tolerează încălcări ale drepturilor religioase.

Pakistanul s-a clasat pe locul al cincilea în Lista Mondială a Open Doors 2021 cu cele 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply