Quantcast
Condamnarea la moarte pentru doi creștini a fost menținută – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Condamnarea la moarte pentru doi creștini a fost menținută

Speranțele pentru comutarea pedepsei a doi frați creștini aflați în așteptarea execuției la moarte în temeiul legilor pakistaneze privind blasfemia, au fost năruite luna aceasta, când o instanță le-a confirmat condamnarea la moarte, în ciuda lipsei de probe împotriva lor, au spus avocații acestora.

Qaiser Ayub, în ​​vârstă de 45 de ani, și Amoon Ayub, de 42 de ani, sunt încarcerați din 2014, iar apelul lor pentru anularea condamnării la moarte, în fața Înaltei Curți din Lahore, era pe rol din 2018. Doi judecători au păstrat condamnarea la moarte respingând apelul fraților Ayub.

Avocații creștinilor spun că dosarul penal împotriva fraților a fost înregistrat în iunie 2011, în urma unei plângeri depuse de un islamist, care a susținut că a dat peste un blog ce conținea afirmații blasfemiatoare la adresa profetului Mahomed.

Se pare că blogul a fost creat de apropiați musulmani ai lui Qaiser Ayub, care doreau să se răzbune în urma unui conflict mai vechi cu el și i-au pus numele lui și al fratelui său, numărul lor de telefon, adresa cu domiciliul celor doi în momentul înregistrării web site-ului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply