Quantcast
Condamnată pentru că a refuzat să elibereze certificate de căsătorie cuplurilor SODOMITE din motive religioase – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Condamnată pentru că a refuzat să elibereze certificate de căsătorie cuplurilor SODOMITE din motive religioase

Kim Davis, fost ofițer de stare civilă în statul american Kentucky, și care a refuzat să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile de același sex, trebuie să plătească un total de 260.104 de dolari pentru onorarii și cheltuieli avocaților care au reprezentat un cuplu format din doi bărbați, potrivit ultimei hotărâri a unui judecător federal.

Această sumă se adaugă la daunele de 100.000 de dolari pe care Davis trebuie să le achite, după ce a fost găsită vinovată de către un juriu în septembrie anul trecut în cazul Ermold v. Davis.

Davis, acum în vârstă de 58 de ani, o creștină evanghelică, a fost reprezentată în instanță de avocați de la Liberty Counsel, o firmă de avocatură pentru drepturile religioase creștine. Avocații ei au susținut că onorariile solicitate de avocații cuplului nu sunt rezonabile, dar judecătorul districtual David L. Bunning nu a fost de acord, potrivit Lexington Herald-Leader.

Davis trebuie să plătească onorariile și costurile avocaților bărbaților, deoarece aceștia au avut câștig de cauză în proces, a declarat Bunning.

În ciuda acestor hotărâri defavorabile, fondatorul și președintele Liberty Counsel, Mat Staver, a spus că: „Acest caz este departe de a se fi încheiat.”

„Datorită lui Kim Davis, fiecare funcționar din Kentucky are acum libertatea de a servi ca oficial ales fără a-și compromite convingerile religioase și conștiința. Acest caz are potențialul de a extinde aceleași protecții ale libertății religioase dincolo de Kentucky și de a anula decizia în cazul Obergefell v. Hodges (de la Curtea Supremă a S.U.A.), care a fost decisă în mod greșit și ar trebui să fie anulată”, a adăugat Staver.

Avocații lui Davis au anunțat că vor depune o moțiune în această lună pentru a cere Curții Districtuale din Kentucky de Est a SUA să anuleze verdictul juriului împotriva ei. Ei susțin că dovezile prezentate la proces pur și simplu nu susțin acest verdict, deoarece nu au existat venituri pierdute iar la proces nu s-a prezentat nicio mărturie care să susțină existența unui prejudiciul emoțional.

Potrivit Liberty Counsel, judecătorul Bunning a permis, de asemenea, în mod nelegal, întrebări referitoare la faptul dacă vreun potențial jurat avea sau nu obiecții religioase sau morale față de „căsătoria între persoane de același sex.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply