Conferința unui celebru pastor american anulată la Liverpool, fiindcă acesta califică homosexualitatea drept păcat

Asculta informatia

O conferință a pastorului american Franklin Graham programată anul acesta la Liverpool a fost anulată de proprietarii sălii în urma presiunii venite din partea unor organizații pro-homosexualitate, informează Prodocens Media.

Opiniile pastorului – în special interpretarea sa biblică a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie – sunt „incompatibile cu valorile noastre”, au informat proprietarii centrului de conferințe ACC Liverpool. Franklin Graham consideră căsătoria homosexuală un „păcat”.

Franklin Graham este fiul cunoscutului predicator Billy Graham și a fost invitat să vorbească în această vară la Liverpool, Marea Britanie. Evenimentul făcea parte dintr-un tur mai mare prin Regatul Unit. Cu toate acestea, centrul de conferințe a anunțat vineri că vor exclude evenimentul din programul lor, deoarece opiniile lui Graham – în special interpretarea sa biblică a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie – sunt „incompatibile cu valorile noastre”.

Unul dintre grupurile care s-au opus conferinței lui Franklin Graham la ACC Liverpool a fost Labour LGBT Network, organizatie a simpatizanților partidului laburist care promoveaza stilul de viata homosexual. Ei îl califică pe Franklin drept „predicator al urii si homofob”.

Luni după-amiază, Graham a răspuns la decizia ACC Liverpool printr-o scrisoare deschisă către comunitatea LGBTQ din Marea Britanie, informându-i că nu vine în Marea Britanie pentru a nu-i condamna. Mai degrabă, vine să prezinte Evanghelia.

De asemenea, Graham a apărat dreptul la libera exprimare și libertatea religioasă. El a scris că nu vine „să vorbească împotriva nimănui”, deoarece Evanghelia „este incluzivă”.

„Vin să vorbesc pentru toată lumea”, a adăugat el. „Evanghelia este incluzivă. Nu promovez ura, ci dragostea. ”

Predicatorul în vârstă de 67 de ani și-a încheiat scrisoarea spunând că cei din comunitatea LGBTQ sunt „absolut bineveniți” să participe la unul dintre evenimentele sale din Marea Britanie.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply