Congres al creştin-democraţilor germani pe 25 aprilie, pentru a desemna un nou succesor al Angelei Merkel

Asculta informatia

Creştin-democraţii germani (CDU) au anunţat luni că vor organiza un congres pe 25 aprilie, pentru a desemna un nou succesor al cancelarului Angela Merkel, încercând să rezolve o criză care slăbeşte controlul partidului asupra puterii, transmite Reuters via news.ro

Decizia referitoare la organizarea congresului survine în condiţiile în care CDU a obţinut duminică cel mai slab rezultat din istoria sa în alegerile din Hamburg. Partidul a fost penalizat pentru tentativa de a colabora cu o formaţiune de extremă-dreapta într-un land din estul Germaniei.

Citeste si: EVREII FAC BANI DIN CRIZA VIOLURILOR DIN GERMANIA PRIN INTERMEDIUL „PORNO PENTRU REFUGIAȚI”

Discuţiile despre succesiunea lui Merkel au ajuns în centrul atenţiei în această lună, când lidera partidului Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat pe neaşteptate că nu mai doreşte să o înlocuiască pe mentorul ei, Angela Merkel.

”Un nou preşedinte sau o nouă preşedintă va fi ales la congresul partidului. Acesta este un semnal clar pentru candidatul CDU pentru postul de cancelar”, a afirmat Kramp-Karrenbauer despre congresul din 25 aprilie.

Merkel, cancelar de aproape 15 ani, a anunţat că nu va mai candida în viitoarele alegeri federale, care vor avea loc în octombrie 2021.

Citeste si: Musulmanii din Germania doresc piscine separate deoarece religia nu le permite

Kramp-Karrenbauer, însărcinată de partid să organizeze transferul, a anunţat că a convenit programul şi procedura cu cei patru candidaţi care şi-au anuţat până în prezent intenţia de a candida.

Cei patru sunt Armin Laschet, premier al landului Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land din Germania; Friedrich Merz, care a pierdut la limită, în 2018, funcţia de preşedinte în faţa lui Kramp-Karrenbauer; Hministrul Sănătăţii Jens Spahn; şi Norbert Roettgen, şeful comisiei pentru Afacei Externe din Parlament.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply