Considerat a fi în moarte cerebrală, s-a trezit după ce a fost deconectat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Considerat a fi în moarte cerebrală, s-a trezit după ce a fost deconectat

Asculta informatia

Pare a fi un film de Crăciun, dar este o poveste adevărată, un miracol. Luna trecută, un american care părea a fi în moarte cerebrală, cel puțin așa credeau doctorii, s-a trezit în momentul în care a fost deconectat de la aparatele ce îl țineau în viață.

Totul a început pe 12 decembrie în Nebraska. T. Scott Marr, fostul comentator de baschet al Universității Creighton (Nebraska), a fost găsit de către fica sa „în pat, în stare de inconștiență“, după un accident vascular cerebral ce se petrecuse cu o zi înainte.

Medicii nu i-au dat nici o șansă

Transportat la spitalul din orașul Omaha, Nebraska, starea lui s-a deteriorat rapid. A doua zi după internare, neurochirurgii i-au anunțat familia că creierul pacientului a fost atât de afectat încât „trebuit să se pregătească pentru ce-i mai rău și să accepte situația“.

„Ne-au spus că este în moarte cerebrală, așa că ne-am luat rămas bun înainte de extubate“, a declarat pentru KETV7, Preston Marr, fiica lui T. Scott. “Toate aparatele au fost oprite și am așteptat lângă el”, a mai spus aceasta. După un timp am plecat de acolo pentru a “face o programare pentru incinerare”.

Doar că T. Scott Marr nu era preătit să plece dincolo. În 14 decembrie, la două zile după accidentul său, personalul spitalului a contactat-o pe Preston Marr pentru a o ruga să vină la tatăl său. “M-am dus la el, ca de obicei, i-am spus “Bună ziua tată și a zâmbit”. “Era o nebunie, l-am rugat să-și miște degetele și le-a mișcat încet, apoi l-am rugat să-și miște degetele de la picioare. A trebuit să-și deschidă ochii pentru a fi sigură că este real”, a exclamat fica acestuia.

Potrivit medicilor, pacientul ar fi suferit de un sindrom de encefalopatie posterioară reversibilă, o creștere bruscă a tensiunii arteriale, apare de obicei la pacienții hipertensivi cronic.

Întervievat de Omaha World-Herald, T. Scott Marr, care este acum cunoscut în Statele Unite sub numele de „Miracle Man“, a spus că este recunoscător pentru această a doua șansă. “Eu nu sunt un om extrem de religios. Nu mergeam la biserică chiar în fiecare duminică. Dar cred în Dumnezeu. Cred cu toata inima mea […] A fost un miracol”, a concluzionat el, adăugând că de acum intenționează să “savureze fiecare clipă” și se gândește să nu mai lipsească duminica de la slujbe.

Sursa

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close