Quantcast
Consiliul pontifical pentru prevenirea abuzurilor asupra copiilor va elabora primul raport integral în 2024 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Consiliul pontifical pentru prevenirea abuzurilor asupra copiilor va elabora primul raport integral în 2024

Comisia de la Vatican însărcinată cu elaborarea unor rapoarte anuale pe tema prevenirii abuzurilor asupra copiilor în Biserica Catolică va livra prima analiza completă abia în 2024, a anunţat vineri secretarul comisiei, potrivit Reuters, scrie  agerpres

Consiliul pontifical pentru protecţia minorilor a fost mandatată în aprilie de papa Francisc să producă astfel de rapoarte în urma unei reforme constituţionale ample a structurilor de la Vatican.

Scandalurile de abuzuri sexuale săvârşite de clerici şi acţiunile de muşamalizare au zdruncinat timp de decenii Biserica Catolica, care numără 1,35 de miliarde de credincioşi, subminându-i autoritatea morală şi având impact asupra numărului membrilor şi finanţărilor.

O mai mare transparenţă, noi proceduri de raportare şi pedepse mai dure pentru abuzatori şi cei care nu i-au tras la răspundere sunt parte din strategia ”toleranţă zero” a papei Francisc.

”În octombrie anul viitor cu aproximaţie vom şti mai precis ceea ce dorim să spunem, (dar) nu cred că vom avea toate datele până anul următor, 2024”, a spus secretarul comisiei, părintele Andrew Small.

Cu prilejul unei informări de presă, secretarul a precizat că orgnismul, format din 20 de membri laici şi religioşi, printre care şi un avocat al supravieţuitorilor, va publica un raport ”schiţă” limitat în 2023.

El a spus că nu este sigur ”cât de multe informaţii acţionabile” va avea, în timp ce raportul din 2024 va conţine ”evaluări ale sectoarelor unde se înregistrează lipsuri şi deficienţe”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply