Quantcast
Controverse în SUA din cauza unui bebeluș numit „Mesia” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Controverse în SUA din cauza unui bebeluș numit „Mesia”

Un caz legat de numele unui bebeluș din statul american Tennessee provoacă controverse atât în presă, cât și în rândul cetățenilor de rând, după ce o judecătoare a decis schimbarea numelui din Messiah în Martin.
Foto: www.washingtonpost.comProcedurile legale au început cu o dispută între părinții copilului pentru un ordin care să stabilească paternitatea copilului și numele de familie al acestuia, și s-a terminat cu sentința judecătoarei Lu Ann Ballew, care a spus că „Mesia este un titlu care a fost câștigat de o singură persoană și acea persoană este Iisus Christos,” citează Washington Post.
Mii de oameni au comentat online de când povestea a fost făcută publică în weekend. Mulți dintre ei cred că judecătoarea și-a depășit pregorativele, inclusiv David Mason, autorul unui articol din Washington Post care nu înțelege cum s-a putut întâmpla așa ceva în „cea mai liberă națiune din lime”.
Hedy Weinberg, care conduce American Civil Liberties Union din Tennessee s-a oferit să îi ajute pe părinți să lupte împotriva acestei decizii, pentru că „părinții, și nu guvernul, au dreptul de a-și numi copilul. Judecătoarea nu poate să își impună credința asupra celor care intră în curtea de judecată,” citează AP.
Alți comentatori sunt însă de părere că părinții ar trebui să își limiteze creativitatea atunci când vine vorba de numele copiilor.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply